GR 571 van Les Trois Croix (Courtil) tot Lierneux
GR 571: Dit is zo'n beetje de enige zon die we zien, maar verder was het prima weer
Dit is zo'n beetje de enige zon die we tijdens onze wandeling zien
Als we in oktober 2015 het stuk van Les Trois Croix (Courtil) naar Lierneux wandelen, is dit voor ons het laatste stuk van de GR 571. De rest van de GR 571 hebben we op dat moment al gelopen. Net als drie weken geleden, de we het stuk van Pont de Targnon naar Sedoz liepen, wandelen we dit stuk van de GR 571 in een weekend dat we in Zuid Limburg slapen en gebruiken we de zaterdag om een stuk van de GR 571 te wandelen.

Op zaterdagochtend rijden we eerst naar Lierneux waar we om 10.00 uur een fiets en een paar sloten op het dorpsplein achterlaten. Daarna rijden we naar het punt waar we toen we van Les Trois Croix (Courtil) naar Rencheux (Vielsalm) wandelden voor het eerst de route vonden. We blijken zelfs over de weg te rijden die toen aangelegd werd. Voor ons gevoel is de weg een stuk kleiner (smaller), het is een gewone tweebaansweg, dan we toen hadden verwacht.

Als we onze auto parkeren hebben we mazzel. Als we richting Gouvy hadden willen wandelen hadden we een probleem gehad, die kant op is het pad afgesloten omdat er vandaag gejaagd wordt. Maar we willen de andere kant op en dat is geen probleem, het is iets over 10.30 uur als we vertrekken.

Het weer is vandaag heel behoorlijk. Het is droog, maar het is wel de hele dag bewolkt, de zon zien we maar een enkele keer. Verder waait het soms een beetje en soms vrijwel niet. Het is geen mooi weer, maar ook geen slecht weer, prima weer om te wandelen dus.

We lopen eerste een stukje over een asfaltweg en vervolgens een stuk over een onverharde bosweg langs een militair terrein, tenminste dat staat op de borden. Wij hebben de indruk dat dit terrein inmiddels voor andere dingen wordt gebruikt. Achteraf was dit misschien wel het mooiste stukje van onze wandeling van vandaag, we zien hier namelijk ongelofelijk veel paddenstoelen.