GR 56 van Reinhardstein tot Rocherath (variant)
Dit stuk lopen we in een zeer bijzonder weekend in maart 2003. Het begint er mee dat Ben & Jacob op vrijdagochtend vertrekken zodat de mannen 's middags nog een rondje kunnen rijden op de racefiets. De temperatuur valt nogal tegen waardoor met name Jacob na 83 kilometer behoorlijke verkleumd terugkomt bij het huisje in Bütgenbach. Dit heeft wel tot voordeel dat de mannen de vrouwen nog even kunnen bellen met het verzoek om lange onderbroeken, handschoenen etc. mee te nemen.

Tijdens het ontbijt op zaterdag blijkt dat Jacob behoorlijk wat fysieke klachten heeft overgehouden aan het fietsen / de kou van gisteren. Tevens blijkt dat het weekend ons wordt aangeboden door Ben & Carla ter gelegenheid van het feit dat ze bijna 10 jaar bij elkaar zijn. Ondanks de klachten van Jacob gaan we toch op pad.
We lopen vanaf Rocherath richting Reinhardstein. Het is behoorlijk koud, iedereen loopt met handschoenen aan. Het eerste deel van de route gaat over het asfalt. Maar na een paar kilometer komen we op een bospaadje langs een meer. Een heerlijk pad en de zon kom ook nog zo nu en dan door.
Na ruim 9 kilometer komen we langs ons huisje. We besluiten af te haken terwijl Ben, Carla en Sigrid doorlopen. Binnen 10 minuten liggen we te slapen, de een in bed en de ander om de bank.
Tijdens het diner, met dank aan Ben en Carla, voelt Jacob zich nog lang geen 100% en zodra we weer thuis zijn kruipt hij weer in bed.

Prachtig uitzicht op de Holzwarche
Prachtig uitzicht op de Holzwarche