GR 56 van Malmedy tot Botrange (variant)
In het voorjaar van 2002 lopen we drie dagen langs de GR 56. De eerste dag lopen we van Malmedy naar Stavelot (variant). De tweede dag lopen we van Malmedy naar Botrange en de derde dag doen we dat nog een keer maar dan via de alternatieve route.

Vandaag, de derde dag, lopen we van het punt waar we gisteren eindigden naar het punt waar we gisteren begonnen, alleen hebben we vandaag een ander pad dan gisteren. We lopen dus een rondje van twee dagen. Even buiten Malmedy krijgen we een flinke klim voor onze kiezen. We klimmen naar een kappelletje, daar wordt je lekker warm van. Vervolgens lopen we nog een kilometer of twee over asfalt waarna we het bos in duiken.
Uitgezonderd de laatste paar kilometer zijn we de rest van de dag bezig met klimmen of dalen. We lopen langs diverse stroompjes met namen zoals Warche, Bayehon en Rau de Ghaster. Onderweg komen we langs het kasteel van Reinhardstein en allerlei watervalletjes. Verder steken we een keer of tien een riviertje over. De ene keer is er een brug, de volgende keer een paar boomstammen en een enkele keer alleen een paar stenen.

Uitzicht op een van de vele schitterende riviertjes met daarlangs het pad
Uitzicht op een van de vele schitterende riviertjes met daarlangs het pad

Na een dag met veel zonneschijn, begint het zo'n 6 kilometer voor het eind te regenen. En wat blijkt alleen onze grote leider, Ben, heeft geen regenjas bij zich. Derhalve worden we gedwongen om te schuilen totdat de regen over is.
Het laatste deel gaat duidelijk over de Hoge Venen. Het, licht omhoog lopende, pad wordt steeds zompiger en de laatste kilometer moeten weer uitwijken naar het bos om niet tot over onze enkels in de bagger te zakken.