GR 56 van Malmedy tot Stavelot (variant)
Tja, we gaan weer eens een weekendje wandelen met Ben, Carla en Sigrid. We vertrekken op vrijdagochtend zodat we vandaag ook nog een stukje lopen. Onderweg blijkt dat half Nederland een lang weekend naar België wil. Dus we gaan rond 10.30 uur weg en komen pas rond 14.30 bij het huis aan. Zo'n 1,5 uur later dan verwacht. En ja, La Gieze, Cour 15 betekent echt huisnummer 15 in het gehucht Cour in de buurt van La Gieze.
Het is ontzettend lekker weer dus laden we snel de auto's uit waarna we direct op pad terug naar Stavelot. Daar parkeren we een auto en vertrekken vervolgens naar Malmedy. Uiteindelijk verlaten we om iets voor 16.00 uur de tweede auto.

Dit is de eerste keer dat we over de GR 56 lopen. Vandaag lopen we het verbindingsstuk tussen de GR 56 (Malmedy) en de GR 5 (Stavelot). Eerst een flink stuk over het asfalt, als dat maar goed komt. Gelukkig, na een paar kilometer komt het helemaal goed. Het pad loopt de rest van de dag door het bos en langs de Warche en de Amblève.
In het bos is weer wat gekapt waardoor we zo nu en dan over een stapel boomstammen heen moeten. Verder is met name het uitzicht op de Amblève erg fraai, het water stroomt behoorlijk hard. Het laatste stuk kunnen we het pad maar net volgen. Op een enkele plek staat het water zo hoog dat we over een rotsblok of een eindje de helling op moeten klimmen om natte voeten te voorkomen.
Na 2,5 uur zijn we terug in Stavelot en hebben we de eerste 12 kilometer van dit weekend afgelegd. Het is nog steeds heerlijk weer, iedereen heeft het stuk(je) op zijn trui gelopen.

Morgen lopen we van Botrange naar Malmedy en overmorgen doen we dit nog een keer maar dan via de alternatieve route.