GR 56 van Botrange tot Höfener Mühle
Dit weekend begint goed. Krol voorspelt twee dagen regen en het blijkt dat de vrijdag dat wij vertrekken het begin van de herfstvakantie in zuid Nederland is. Het is een beetje druk op de Nederlandse wegen. Maar onze Hopman is niet voor één gat te vangen dus rijdt hij vanuit Den Haag binnen door richting Rotterdam. Dit is echt een prima idee. Zo hebben zijn reisgenoten (Jacob en Sigrid) de kans om eindelijk de wijk Hilligersberg eens goed te bekijken. Hele mooie winkels, woonwijken en zelfs doodlopende wegen hebben ze daar. Enfin, Ben vertrekt rond 15.40 uur uit Den Haag en rijdt rond 17.30 uur de A20 op. Na een ingelaste stop bij de McDonalds bij Dordrecht is hij rond 22.15 uur eindelijk in Champagne.
Carla en Gabrielle vertrekken rond 19.00 uur uit Den Haag. Ben tipt Carla nog even om via Antwerpen te rijden. Perfecte tip, een uur file voor Antwerpen. Zij arriveren even na 23.00 uur.

De eerste dag lopen we van Höfener Mühle naar Botrange, dus tegen de route beschrijving in. Vrijwel de hele dag lopen we door het bos. De eerste helft ook nog door wat heuvels. De tweede helft is vlak / glooiend.
Na een klein uurtje komen we bij een helling waar we naar beneden gaan. De helling is redelijk steil en glad. We komen allemaal zonder vallen onderaan. We vervolgen ons pad over een camping. Als we de camping af lopen concluderen we dat we de weg kwijt zijn. Na wat heen en weer lopen en speur werk stellen we vast dat we een half uur geleden verkeerd gelopen zijn. Vervolgens zijn we weer bij het pad gekomen en zijn we het pad de verkeerde kant opgelopen, we hadden de helling op in plaats van af gemoeten.
Op de weg terug naar de route zien we nog een ander, veel beter begaanbaar, pad naar boven wat we dan ook maar nemen. Alles komt goed en in Monschau drinken we een bakkie koffie.

Ergens onderweg
Ergens onderweg

De tweede helft van de route hebben we ook niet helemaal gelopen. Een kilometer of 4 voor Botrange staat er bij een afslag een bord dat je na 16.00 uur deze weg niet in mag in verband met activiteiten van jagers. Het is 16.10 uur als we daar aankomen. Normaal gesproken waren we wellicht doorgelopen, maar nu komt er net een auto met twee jagers langs die ons er nog eens op wijzen dat we er niet langs mogen.
Aan onze Hopman de taak om een alternatieve route te vinden. Dit lukt hem goed. Hij weet na 20 minuten zelfs een bospad te vinden. Dit vinden wij heel prettig want we lopen al meer dan een uur op het asfalt. Verder weet hij het omlopen tot een minimum te beperken. Rond 17.15 uur zijn we weer bij de auto.
Inmiddels hebben we het redelijk frisjes. De regen is niet tegengevallen. De eerste anderhalf uur is het droog net als de laatste twee uur. Verder hebben we met de lunch redelijk mazzel gehad. Het regende wel, maar we komen perfect droog zitten in de poort van Reichenstein.