GR 56 van Malmedy tot Botrange
In het voorjaar van 2002 lopen we drie dagen langs de GR 56. Dit stuk lopen we op de tweede dag. De eerste dag lopen we van Malmedy naar Stavelot (variant). De derde dag lopen we ook van Malmedy naar Botrange maar dan via de alternatieve route.

Een van de vele mooie uitzichten op de Hoge Venen
Een van de vele mooie uitzichten op de Hoge Venen

Vandaag lopen we van het Natuurcentrum Botrange naar Malmedy, ruim 23 kilometer. De eerste helft gaat over de Hoge Venen. En dat gebied doet zijn naam eer aan. In het totaal lopen we een kilometer of 4 over flonders, zie foto. Verder lopen we grote stukken over zeer drassig veen. Het is eigenlijk een wonder dat alleen Jacob iets een nat voetje haalt. Onschuldige plasjes zijn namelijk regelmatig gaten met een halve meter water. Op sommige plekken kost het dan ook grote moeite om de voeten droog te houden. Het stukje trilveen dat we tegen komen is een zeer bijzondere ervaring.

Het grote voordeel van dit soort flonders (boardwalks) is dat je niet wegzakt in het veen
Het grote voordeel van dit soort flonders (boardwalks) is dat je niet wegzakt in het veen

De tweede helft lopen we door een heel ander terrein. We lopen langs de Tros Marets, soms langs de bedding, maar soms loopt dit riviertje door een dal zo'n 20 meter recht naar beneden. Dit traject over een rotsige bodem staat in groot contrast met de eerste helft van het traject.
Het laatste deel gaat door de heuvels rond Malmedy. Dit betekent onder andere enkele steile klimmetjes en afdalingen, maar ook enkele mooie uitzichten op het dorp. Al met al is het een zeer mooie dag met een afwisselend pad.