GR 56 van Wieschen (Recht) tot Malmedy
Dit deel lopen we in hetzelfde weekend als het stuk van Botrange naar Höfener Mühle. Het plan van Hopman was op de variant van Reinhardstein naar Rocherath te lopen. Maar gezien onze ervaring van afgelopen vrijdag en het feit we een beetje op tijd thuis willen zijn besluiten we minder te lopen en kiezen we dus voor het stuk van Wieschen (Recht) naar Malmedy. Zoals inmiddels bijna standaard is lopen we tegen de route in.
Het weer valt niet tegen. Het is de hele dag droog. Het is wel behoorlijk fris, Ben heeft vanochtend braaf de auto gekrabd. Wat een beetje tegenvalt is de zon. Een enkele keer komt hij er door maar het houdt niet over.

De route is heel aardig. Eerst een stuk omhoog Malmedy uit. Daar komen we op een smal paadje ook nog een stel Nederlandse mountainbikers tegen. Ben schreeuwt wat en daar schrikken ze zo van dat nummertje twee prompt in het prikkeldraad verdwijnt. Wij vinden dat niet minder erg want zij kwamen redelijk snel naar beneden en nu kunnen we er tenminste rustig langs.

De route is heel redelijk een paar heuveltjes op en af. Een beetje door het bos. Iets van 40-50% asfalt. Weinig bijzonder maar toch heel aardig. Halverwege, in Ligneuville, eten we een bakkie soep in een restaurant. Nadat we de soep opgegeten en betaald hebben en gaan we weer verder. Dan begint de vrouw die ons bedient paniekerig iets over soep te roepen en of we die nog gaan opeten. Wij zijn ons van geen kwaad bewust. Effe later komt ze weer terug, niets aan de hand. Ze had zich een beetje vergist, de soep die ze bedoelde hadden we al op.

Rond 15.15 uur zijn we bij de eerste auto. Vervolgens rijden we naar Malmedy voor de tweede auto. Vervolgens rijden we in een ruk door naar huis. Onderweg stoppen we alleen een keer zodat de dames hun blaas kunnen legen. Deze keer verloopt de reis soepel. Rond 18.20 uur zijn we weer in Den Haag.