GR 5, deel V, van Col de la Schlucht tot Thann
Zo'n uitzicht op een bergmeer is alles waard
Zo'n uitzicht op een bergmeer is alles waard
Deze keer zijn we met zeven man, wij, Ben, Carla, Rien, Jeannet en Sigrid en twee auto's een Volkswagen Polo en een Seat Ibiza. Dit lijkt niet zo relevant, maar dat is het wel.

Ben heeft voor ons een huisje geregeld in Vangney. Dit is nog best een stukje rijden vanaf de route. Gezien de afstanden en het feit dat de begin- en eindpunten lastig te bereiken zijn laten we telkens een auto staan. Dit betekent echter wel dat we iedere dag tweemaal 45 minuten met zijn allen inclusief wandelschoenen in één auto moeten. En dat past best.
Het enige wat je onder deze omstandigheden niet moet doen is met z'n zessen tegen Ben zeggen waar hij de auto moet parkeren. Dat gaat niet goed.

Het wandelen is echt geweldig. De eerste krijgen we meteen een flinke klim naar een bergmeer voor onze kiezen. De uitzichten zijn geweldig. De vorige keer dat we door de Vogezen liepen hadden we ook sneeuw en dat vonden toen al perfect. Het grote voordeel van deze keer is echter dat we iets beter voorbereidt zijn en het lang niet zo koud is. Met name bij de afdeling van de Grand Ballon moeten we goed opletten en zijn we blij met onze wandelstokken.

Heel vervelend die zon zo in je gezicht
Heel vervelend die zon zo in je gezicht

Voor de liefhebber hieronder nog enkele foto's van deze etappe
foto, alleen zichtbaar met javascript aan