GR 5, deel IV, van Ternel tot Lorry-Lès-Metz
Dit stuk(je) hebben we gelopen in hetzelfde weekend dat we het stuk van Gorze naar Liverdun liepen. We deden dit tijdens een mooi weekend in september 2003. We zijn op donderdagochtend vertrokken en zijn zondagmiddag weer naar huis gegaan.
We zijn weer op stap met Ben en Carla en zij hadden hier een gaatje zitten dat zij nog dicht moesten lopen. Dit kwam goed uit want een stukje van 11 kilometer is een mooie afstand om na een reis van een kleine vijf uur.
We zijn dit weekend op stap met een auto en een motor. We laten de motor en de bijbehorende spullen achter in Ternel waarna we met de auto naar Lorry-lès-Metz rijden. Van daar lopen we we terug naar de motor.

Effe lekker op een bankje zitten
Effe lekker op een bankje zitten

Het is een heel aardig pad. We komen door een paar kleine dorpjes en lopen voor een deel over asfalt, maar voor een groot deel ook over veldwegen en een enkel bospad. Hier en daar is de route omgelegd, maar wanneer je gewoon de markering in het veld volgt komt alles goed. Naar onze mening zijn deze wijzigingen overigens wel een verbetering, minder asfalt en meer veldwegen.
Onderweg stoppen we meerdere keren om te genieten van wat de natuur ons te bieden heeft en dat is rond deze tijd van het jaar meer dan anders. Zo eten we veel bramen en een aantal pruimen. Er hangen nog meer vruchten, maar omdat we niet precies weten wat dat zijn laten we die maar hangen.

Ben klimt voor het eerst in zijn leven op een motor, en dat is te zien !
Ben klimt voor het eerst in zijn leven op een motor, en dat is te zien !

Ergens rond 17.30 uur zijn we weer bij de motor. Jacob neemt Ben achterop en brengt hem naar de auto. Met de auto haalt Ben de dames op waarna we elkaar weer zien in Létricourt. Daar hebben we een huisje besproken voor dit weekend.
Het is goed te merken dat we de afgelopen drie dagen allemaal gewerkt hebben en vanochtend op tijd zijn opgestaan. Tegen 22.00 uur gaat de laatste naar bed.