GR 5, deel III, van Cannerweg tot Fraipont
De eerste etappe die we als laatste lopen is meteen de langste. Deze keer slapen we samen met Ben en Carla in een huis in Valkenburg wat het verblijf erg aangenaam maakt. Er zijn ergere dingen dan 's avond vlees verbranden op de barbeque
De eerste dag lopen we van Visé naar Luik. We gaan met de trein terug naar Visé wat maakt dat we bij de aansluiting met de GR 57 de GR 5 verlaten via de GR 57 naar het station Bressoux in Luik lopen.

Het kasteel "Tour d'Eben-Ezer" dit ligt iets voorbij Kanne in de buurt van Maastricht
Het kasteel "Tour d'Eben-Ezer" dit ligt iets voorbij Kanne in de buurt van Maastricht

De tweede dag moeten we het zonder Ben doen en lopen we met Carla van Maastricht naar Visé, Ben heeft dit traject al gelopen. Ben, onze bankman, moet vandaag werken en is met de auto naar huis waardoor wij op het openbaar vervoer aangewezen zijn. Het is een erg warme dag. Wat we ons met name nog herinneren is de busreis van het station in Maastricht naar de bushalte aan de Cannerweg. Het is druk in Maastricht en we zitten in een soort buurtbus. Het duurt lang voor we eindelijk aan de wandel zijn. Ter illustratie, de bus rijdt eerst dwars door het centrum naar een kant van Maastricht, daar draait hij letterlijk om en rijdt vervolgens weer dwars door het centrum de kant op waar wij heen moeten. Alles bij elkaar is het sneller om via het Pieterpad naar de GR 5 te lopen dan de bus naar de Cannerweg te nemen.

Zomaar een stukje van de GR 5
Zomaar een stukje van de GR 5