GR 5, deel II, van Zutendaal tot Cannerweg
Als eerste lopen we het laatste stuk van dit deel van de GR 5, van Zutendaal naar de Cannerweg. We besteden twee dagen aan dit stuk waarbij we dankbaar gebruik maken van onze uitvalsbasis in Valkenburg.

De eerste dag lopen we van Maastricht naar Lanaken. Daarbij beginnen we bij het station van Maastricht en lopen we eerst de laatste vier kilometer van het Pieterpad. Bovenop de Sint Pietersberg sluit het Pieterpad namelijk aan op de GR 5. Vanaf de Sint Pietersberg lopen we vervolgens verder naar Lanaken waar we met de bus terug gaan naar Maastricht.
Ben had ons gewaarschuwd dat dit een erg saai stuk langs het Prins Albertkanaal zou zijn. Voor het tweede deel klopt dit wel. We hadden ons hier op voorbereid waardoor we geen bergschoenen, maar gympen aan hadden. Gezien de grote hoeveelheid asfalt was dit zonder meer een goede keus.

De tweede dag lopen we van Lanaken naar Zutendaal. Dit traject gaat voor een groot deel door het bos en is wel aardig. Al vinden we het bos waar we door lopen wel een beetje eentonig. Ook deze keer maken we gebruik van de bus om van en naar het station in Maastricht te komen. Dit is goed te doen.