GR 5, deel I, van Goedereede tot Klaasjeswater
We lopen dit stuk in de drie dagen dat we van Bergen op Zoom naar Goedereede lopen. Hierbij lopen we de eerste dag van Bergen op Zoom naar Nieuw Vossemeer, de tweede dag van Nieuw Vossemeer naar Klaasjeswater en de derde dag van Klaasjeswater naar Goedereede.

Deze keer hoeven we maar 13 kilometer dus slapen we vanochtend eerst uit. Het is 9.30 uur als we opstaan en een uur later zijn we op pad. Het weer is verandert, het waait nog iets meer en we zien de zon de hele dag niet. Als we bij de route komen blijkt dat we eigenlijk over een dijk moeten lopen. Daar hebben we deze keer niet zo'n zin in, het gras is lang, het miezert en het waait dus besluiten we het fietspad onderlangs de dijk te nemen.
Dat gaat prima al moeten we op een gegeven moment wel een beetje puzzelen omdat het fietspad een bocht maakt, maar het gaat goed. Wel begint het iets harder te regenen en we besluiten onze regenjassen aan te trekken, de regenbroeken vinden we nog niet nodig.

We hadden verwacht dat we door dit soort landschap zouden lopen
We hadden verwacht dat we door dit soort landschap zouden lopen

Ook de afslag naar het pad over de Slikken van Flakkee weten we te vinden. Dit pad is erg leuk, maar totaal anders dan verwacht. We dachten veel meer modder te hebben en uitzicht op het water. Maar het is een pad twee meter breed over gras door struiken van twee meter hoog. Dat heeft als voordeel dat we geen last van de wind en vrijwel geen last van de regen hebben. Het is alleen jammer dat de gele paaltjes waar ons boekje het over heeft niet te vinden zijn. Hierdoor weten we niet zeker of we wel het goede pad hebben. Maar op de enige afslag die we zien gokken we goed en dus dat is geen probleem.

Als van dit pad verlaten blijkt het in het open veld behoorlijk te waaien te miezeren. Gelukkig is het nog maar een klein stukje naar de bus in Goedereede waar we rond 14.00 uur aankomen. en we hebben mazzel, met een klein sprintje halen we bus naar Hellevoetsluis.

Maar het pad over de Slikken van Flakkee ziet er dus zo uit
Maar het pad over de Slikken van Flakkee ziet er dus zo uit

Zo weer een boekje van de GR 5 klaar. Jammer dat we de eerste dag zo veel omgelopen zijn en dat daar de volgende dagen wel last van gehad hebben. Voor de rest is de hoeveelheid asfalt eigenlijk ook wel meegevallen zeker als we telkens voor de dijk hadden gekozen. Maar ja dat zouden we wel willen als er geen gras van 60 cm hoog stond. Verder zou de markering in het veld ook iets beter kunnen.

Al met al waren het drie leuke, maar wel een beetje zware, dagen.