GR 15 / GR AE, deel II, van Auby sur Semois tot Bouillon
Dit stuk lopen we tijdens de tweede helft van een weekend in november 2007. Op zaterdag hebben we een stuk van de GR 14 gelopen. Voor het bijbehorende verslag klik je hier.

Ook op zondag staan we om 7.30 uur op en terwijl de rest de tafel klaar maakt en begint met inpakken haalt Ben brood. Na het ontbijt maken we nog even schoon en reserveren Ben & Carla een kamer voor de volgende keer dat ze hier willen gaan wandelen. We brengen eerst een auto naar Bouillon en rijden vervolgens met de tweede auto naar Auby sur Semois.

Het is 10.15 als we aan de wandeling voor vandaag beginnen. We hebben er nog even over gesproken om in Mortehan te beginnen zodat het stuk naar Bouillon geen 15,4 km maar 19,6 km zou zijn. Het weer lijkt niet beter dan gisteren al is het ondanks de regen wel warmer en we willen op de terugweg nog bij Jef & Sigrid langs dus besluiten we dat een wat korter stukje prima is.

Het eerste stuk van de wandeling gaat heuvel af en over een asfalt weg. Na een minuut of 20, bij camping Maka, krijgen we een onverharde weg die weer wat later overgaat in een zompig pad. Wanneer het water in de Semois iets hoger staat, staat dit deel van het pad onder water.
Na ongeveer een uur bereiken we Dohan. Daar zijn meer gelegenheden waar we wat kunnen drinken. We kiezen uiteindelijk voor de eenvoudigste plek zodat wij met onze regenpakken en modderschoenen ons iets minder druk hoeven te maken over de rotzooi die we achter laten.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Na een lekkere warme chocomel gaan we weer op pad. De route gaat weer over asfalt en dit asfalt houdt het deze keer behoorlijk lang vol. Het duurt meer dan een half uur voordat we de eerste onverharde bosweg hebben bereikt. Dit is het laatste grote stuk bos voor vandaag. Het pad blijkt echter omgelegd waardoor de route die wij wandelen eigenlijk niet langs de Semois loopt terwijl het wel zo in ons boekje staat.
Maar ja, we volgen braaf de tekens die we onderweg tegen komen en lopen zo richting Bouillon. Het laatste half uur komt de zon zelfs een beetje door en trekt een enkeling zijn regenpak uit. Zo'n zonnetje erbij maakt alles toch een stuk mooier en vrolijker.

Rond 14.15 uur zijn we bij de auto in Bouillon. Het plan was dat we eerst naar de andere auto zouden gaan om dan terug te gaan naar Bouillon zodat Ben & Carla het stukje van de GR 14 van de Boullion naar de camping zouden kunnen lopen en wij vast richting Nederland zouden kunnen vertrekken. Wij willen namelijk nog snel even in Valkenburg langs om wat spullen af te geven.
We hebben echter bedacht dat het terugrijden naar Bouillon waarschijnlijk meer tijd kost dan even op Ben & Carla wachten. Dus lopen Ben & Carla in Bouillon verder en nemen wij de auto richting de camping om Ben & Carla op te halen.

Even na 15.00 uur verlaten we Bouillon om even na 18.00 uur bij Jef & Sigrid aan te komen. Daar sluiten we dit weekendje wandelen af met het uitdelen van de nu al legendarische Hopman zitmatjes.

Wie wil er nu niet zo'n Hopman zitmatje
Wie wil er nu niet zo'n Hopman zitmatje