GR 14 van Bouillon tot Sedan
Dit weekend, half november 2007, is een beetje een bijzonder weekend. Jef en Sigrid gaan op het laatste moment niet mee omdat Sigrid rust moet houden in verband met haar zwangerschap. Dit heeft wel tot gevolg dat wij alle ruimte in het huisje hebben.

De foto die Carla ons toestuurde
De foto die Carla ons toestuurde
Wij vertrekken op vrijdag middag rond 15.30 uur met de auto van Carla uit Den Haag richting Bouillon. Ben en Carla zijn er al en lopen een stukje van de GR 15 zodat zij weer een gaatje dicht hebben. We hebben inmiddels een foto ontvangen van sneeuw en bereiden ons mentaal voor op een koud weekend.
Het verkeer zit niet echt mee en het is even na 20.00 uur voordat we bij het huisje in Sensenruth zijn. Daar zitten Ben & Carla op ons te wachten. We gaan met z'n vieren eten in een lokaal restaurantje. Tegen 22.20 uur zijn we weer terug in het huisje waar de verwarming inmiddels uit blijkt te zijn. Hierdoor liggen we allemaal voor 23.00 uur in bed.

We slapen echt heerlijk. Maar dit dankzij de afwezigheid van Jef en Sigrid want nu hebben wij een extra dekbed en zonder dat dekbed was het toch wel een beetje koud geweest. Voor de rest is het trouwens een prima huisje met een vaatwasser, een goede douche en een bank waar we met zijn allen op kunnen zitten.

De volgende ochtend haalt Ben broodjes in Bouillon en de rest maakt de tafel en zijn / haar rugzak klaar. Na het ontbijt brengen we eerst een auto naar de camping buiten Bouillon waar wij ruim 10 jaar geleden gestaan hebben toen we onze eerste schreden op de GR 14 zette. Hierna rijden we door naar Sedan in Frankrijk waar we vandaag voor het eerst in zeven jaar weer een stuk van de GR 14 gaan lopen.

We parkeren de auto bij het station van Sedan en rond 10.15 uur gaan we op stap. De sneeuw van gisteren is allemaal vertrokken, het miezert een beetje en er staat een redelijk windje, heerlijk weer om binnen bij de kachel te zitten.
Het eerste uur zijn we bezig om Sedan uit te lopen. De route is een stuk leuker dan we hadden verwacht. We gaan over allerlei kruipdoor en sluipdoor paden om zo de verharde wegen zo veel mogelijk te vermijden. Vooral het eerste stukje moeten we wel een beetje zoeken omdat we maar weinig plekken zien waar de route is aangegeven.

Tegen de tijd dat we bij Olly het bos bereiken zijn we de regen wel zat. En gelukkig begint het ook wat op te klaren. Nadat we op wat boomstammen hebben geluncht trekt Jacob, als enige, zijn regenbroek uit en die hoeft zowaar de rest van de middag niet meer aan.
We lopen verder door het bos richting Corbion. We hebben redelijk mazzel. In het Franse deel van dit bos wordt om de twee weken op zaterdag gejaagd, en vandaag net niet. In het Belgische deel jaagt men "slechts" één keer per maand en vandaag ook niet. We lopen nog wel een keer een stuk verkeerd waardoor we wat meer over een half verharde bosweg moeten. Viel het stuk door Sedan mee, dit stuk viel niet mee, de bosweg waar we over lopen is wel erg hard.

Helaas hebben we ons fototoestel tijdens de wandeling in ons huisje laten liggen, dus deze keer geen foto's van de wandeling, maar wel een foto van een deel van de woonkamer van het huisje
Helaas hebben we ons fototoestel tijdens de wandeling in ons huisje laten liggen, dus deze keer geen foto's van de wandeling, maar wel een foto van een deel van de woonkamer van het huisje

Rond 15.00 uur komen we aan in Corbion waar we stoppen voor een kom soep. Helaas heeft juist het restaurantje / café dat wij kiezen volgens ons alleen oplossoep. Dus laten we soep maar zitten en gaan we voor een warme chocomel.
De laatste etappe van Corbion naar Bouillon is het leukste stuk van dit deel van de GR 14. We lopen over een leuk bospad en langs een watertje. Dat watertje komt uit in de La Semois die we vervolgens stroomopwaarts volgen totdat we rond 16.15 uur weer bij de auto op de camping in Bouillon zijn.

Omdat we eerst de andere auto in Sedan moeten ophalen duurt het nog een uur voordat we in ons huisje zijn. Daar brengen we de rest van de dag door.

Rond 20.00 uur gaat Ben nog even vragen of de verwarming vandaag iets langer aan kan blijven. Dat kan en als bonus mogen we allemaal een biertje uit de eigen brouwerij komen proeven. We zijn echter net aan de koffie toe en laten het bier deze keer schieten.

Op zondag lopen we een stuk van de GR 15 / GR AE. Voor het bijbehorende verslag klik je hier.