GR 126 van Falmignoul tot Houyet
Dit weekend wandelen voor het laatst met onze Hopman over de GR 577 en zetten we onze eerste schreden op de GR 126.

Op vrijdag, aan het eind van de middag, verzamelen in een huisje op Domaine du Bonsoy. Het is lang geleden dat we op vrijdag voor het avondeten verzamelden, al komen Jef en Sigrid pas na het eten. Dit weekend is om een totaal andere reden uniek, voor het eerst zijn de kinderen, Renske en Ymke van Jef en Sigrid en onze eigen Meike, mee. Niet dat de dames meegaan wandelen, maar ze zitten wel in hetzelfde huisje. Dit geeft vooral op de momenten dat we met zijn allen "thuis" zijn een bijzondere dynamiek.

Ben heeft over de post de sleutel van het huisje, Ocre 15, gekregen. Wij komen daar om 18.15 uur aan en gelukkig zijn Ben en Carla er dan al 10 minuten. Er blijken namelijk andere mensen in ons huisje te zitten. Ben heeft inmiddels gebeld en een kwartiertje later kunnen / mogen wij in huisje Ocre 11. We moeten even wennen, maar uiteindelijk zakt de verwarring en hebben we gewoon een gezellige avond.

Zaterdag, de GR 577 van Haversin via de variant 3 (Chevetogne) naar Houyet (23,7 km)


Kijk voor het verslag van deze dag / wandeling bij de onze verhalen over de GR 577.

Zondag, van Falmignoul naar Houyet (18,5 km)


Het is vandaag nieuwjaardag waardoor de bakker dicht is en Ben geen vers brood kan halen. Dus als we om even na 8.00 uur opstaan kunnen we relatief snel aan tafel. Door de aanwezigheid van drie kinderen duurt het ontbijt echter wat langer dan normaal waardoor het toch nog 9.45 uur is voordat de wandelaars, Gabrielle blijft thuis om op de kinderen te passen, in de auto zitten.

Na een half uur wandelen komen we langs Château de Walzin
Na een half uur wandelen komen we langs Château de Walzin

Het beginpunt van de wandeling ligt vandaag vlakbij ons huisje waardoor we om 10.00 uur al op pad zijn. Het weer is vandaag ongeveer hetzelfde als gisteren, al is het nog iets warmer. Zo nu en dan valt er wat regen, soms miezert het een beetje, maar over het algemeen is het droog. Een regenbroek is ook vandaag niet echt nodig.

De route is vandaag een bijzonder aangename verrassing. We moeten eerst een stukje over een asfaltweg, maar al snel komen we op een veldweg. Als we bij de Lesse komen steken we deze iets verderop, via twee rare kronkels en een spoorbrug, over. Aan de andere kant hebben we weer een erg aardig pad waarbij we langs een bankje met een zeer fraai uitzicht over de Lesse komen. Helaas staat het op dat moment net een beetje te regenen en we zijn nog net geen uur onderweg, dus lopen we maar door.

De Lesse
De Lesse

Via een asfaltweg komen we in Furfooz waar een restaurant zit. Helaas zit dat dicht anders hadden we daar mooi wat kunnen drinken. Weer een stukje verderop lopen we Parc de Furfooz in waar we bij de ingang op de een bankje pauze houden. Vanaf dit punt hebben we de rest van de dag een fantastische route. Hier en daar hebben we een stukje veldweg, maar het overgrote deel van de route gaat over een paadje dat vrij dicht langs de Lesse loopt.

De Lesse staat vandaag vrij hoog en stroomt behoorlijk hard. Gelukkig staat het niet veel hoger, want dan wordt deze route min of meer onbegaanbaar. Wij hebben één punt waar we even wat moeten kijken maar dan via een klein ommetje prima verder kunnen. De oversteek van een zijriviertje, de Iwoigne, is een wat groter probleem. Er ligt wel een brug, maar tussen onze oever en de brug loopt nu een sloot die zo diep / breed is dat we alleen door goed samen te werken zonder al te veel moeite met droge voeten aan de overkant kunnen komen.