GR 126 van Sint-Michiels- en Goedelekathedraal tot Marie-Joséplein
De wandelboom die het begin van de GR 126 markeert
De wandelboom die het begin van de GR 126 markeert
Om voor onze Hopman bijzonder heldere redenen hebben we dit stuk van de GR 126 niet gelopen in het weekend dat we het stuk van het Marie-Joséplein naar het Memoriaal Kongolo liepen, maar in het weekend dat we het stuk van het Memoriaal Kongolo naar de verbindingsroute met Namen liepen. Voor een volledig verslag van dat weekend verwijzen we naar onze beschrijving van het stuk van het Memoriaal Kongolo naar de verbindingsroute met Namen. Hieronder vind je het deel van dat verslag dat betrekking heeft op dit stukje van de GR 126.

Om 15.35 uur lopen we het hotel uit, we willen nu de eerste 7,5 kilometer van de GR 126 gaan lopen. Vlak bij het beginpunt gaan even in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal kijken zodat het 15.55 uur is voordat we bij de wandelboom zijn die het beginpunt van de GR 126 markeert.

Een GR-wandeling door een stad lopen is een stuk lastiger dan een GR-wandeling door een bos lopen. Er zijn veel meer zijwegen waardoor je veel beter op de route moet letten, er zijn allerlei mensen die je voor de voeten lopen, er zijn stoplichten waar je voor moet wachten en er is veel meer herrie. Oftewel diverse deelnemers lopen te mopperen dat dit eigenlijk niets is.

Toch lopen we door en zo zien we enkele fraaie gebouwen en parken en na dik 40 minuten houden we even pauze op een terrasje. Zo'n GR-wandeling door een stad heeft namelijk als voordeel dat er meer dan genoeg horeca gelegenheden zijn waar je even kunt stoppen voor een bakkie, wat fris, een biertje of iets anders.

Het laatste stuk van dit deel van de GR 126 is totaal anders dan het eerste stuk. Het eerste stuk lopen we gewoon over de stoep tussen de gebouwen maar nadat we over het terrein van de erg fraaie Abdij Ter Kameren zijn gelopen, moeten we nog een klein stukje over een weg waarna we het erg fraaie Ter Kamerenbos inlopen. Dit is misschien wel het aardigste stuk(je) dat we vandaag lopen.

Als we het Ter Kamerenbos uitlopen is het nog een piep klein stukje tot onze auto waar we om 17.50 uur aankomen. We proppen ons voor de derde keer vandaag met zes mannen en vrouwen in één auto en rijden terug naar ons hotel.

Een stukje van de GR 126 door het Ter Kamerenbos
Een stukje van de GR 126 door het Ter Kamerenbos