Het belang van een goede wandeluitrusting
Vandaag de dag trekken steeds meer mensen er wandelend op uit. Het is dé nieuwe manier om in beweging te komen of om juist, al wandelend, tot rust te komen. Er zijn verschillende manieren van wandelen, je kan op een laagdrempelige manier gaan wandelen of er voor kiezen om actief te gaan wandelen. Hoe dan ook je moet er altijd voor zorgen dat je de juiste kleding en schoenen draagt, ook door te wandelen kun je blessures oplopen. Op de onlineshop campz.be kun je de onderstaande beschreven artikelen vinden, orië:nteer je goed, een propere wandeluitrusting is belangrijker dan je denkt.

Blije voeten

Te beginnen bij de schoenen, deze zijn namelijk het belangrijkste onderdeel van een degelijke uitrusting. Schoenen kunnen het verschil maken daarom moet je je goed oriënteren op de juiste wandelschoenen. Match de schoenen met je wandel-ambities. Wandelschoenen met platte zolen zijn bijvoorbeeld niet geschikt als je van plan bent dagenlange bergwandelingen te maken.

In het algemeen zijn er vier verschillende soorten wandelschoenen waaruit men kan kiezen, ten eerste hebben we de lichte wandelschoen. Dit model is laag uitgesneden met flexibele zolen en zijn zeer geschikt voor een dagelijkse wandeling. In feite dragen vele 'lichte' backpackers deze schoenen, afgezien van de langeafstandsreizen.

Dan zijn er 'normale' wandelschoenen: deze midhoge schoenen zijn bedoeld voor dagtochten of weekend backpackreizen met lichte belasting. Dit model is flexibel en heeft alleen nu en dan een bescheiden pauze nodig maar het mist de steun en duurzaamheid van solide backpack schoenen.

De backpack schoen: dit model is ontworpen om ladingen van verschillende gewichten op meerdaagse tochten. De schoenen zijn duurzaam en ondersteunend, met stijvere zolen dan lichtere schoenen en zijn geschikt voor on-of off-trail reizen. De laatste in de categorie zijn bergschoenen. Deze gewichtige laarzen met stijve zolen zijn ontworpen om zware ladingen te dragen en zo gemaakt dat ze stijgijzers, voor het reizen op een gletsjer, kunnen aannemen.

Deze informatie kan je gebruiken om te beslissen welke schoen het beste bij jouw persoonlijke situatie past, bedenk ook dat elk individuele wandel stijl bepaalt werkelijk welke schoen het meest gepast is.

Naast het uitvinden van de juiste schoen voor de wandeling is er nog een ander aspect. Hoe een schoen past is namelijk zonder twijfel de belangrijkste factor van de schoen selectie. Een goede pasvorm behandeld op een juiste wijze de 3 dimensies van je voet, welke zijn:

Geschikte wandelkleding

Ga voor "outdoors" kleding, zoals: wandelbroeken, shirts en sokken, welke vocht buiten het bereik van de huid houden. Vochtig materiaal op de huid kan gaan schuren, vooral als je een rugzak draagt. Synthetische materialen zijn duurzamer en voeren vocht aan het buitenoppervlak van de kleding, waar de vocht kan verdampen.

Draag een wandel broek die los genoeg zit om over obstakels heen te stappen, maar niet zo groot dat de broek je hindert. Zorg er ook voor dat je een riem kan dragen, deze houdt de broek op de plaats. Lange broeken kunnen middels zakken opslagplaatsen en berscherming bieden voor de spullen die je meeneemt. Je kan ook kiezen voor een afritsbare broek, nuttig wanneer de temperaturen variëren.
Tot slot, kies sokken die ontworpen zijn om schokken te absorberen, zweet af te voeren en de temparatuur van de voeten te reguleren voor een goede bloed circulatie.

Naast de wandeluitrusting kun je hier bekijken wat je zoal mee moet nemen om helemaal paraat te zijn voor een uitdagende wandeltocht.
Als je op basis van de bovenstaande informatie een uitrusting kiest dan zul je elke wandeling door weer en wind, bergen en zonneschijn, overal ter wereld aankunnen.