Benodigdheden (tassen, kleding, etc) voor een fietsvakantie
Een fietsvakantie is voor sommigen al een bekend begrip, voor anderen is het weer totaal iets nieuws. Echter de fiets is eigenlijk het perfecte vervoersmiddel om de omgeving goed te kunnen ontdekken. Wandelend gaat namelijk te langzaam en met de auto kan men niet op alle plekken komen, waar met de fiets wel toegang tot is. De fietsvakantie kan op verschillende manieren georganiseerd en geregeld worden. Zo kan men vanuit huis vertrekken en van daaruit een uitgestippelde route starten. Of er kan een fiets gehuurd worden op een verre bestemming waar eerst naar toegevlogen wordt. Voor beide varianten is een goede voorbereiding van belang.

De benodigdheden

Om helemaal verzorgd te zijn tijdens de fietsvakantie moet de bagage zorgvuldig gepakt worden. Met een fiets kan men natuurlijk niet te veel spullen verplaatsen en verstandig inpakken is dus van groot belang. Gelukkig zijn er handige fietstassen ontworpen die als enig doel hebben het handig vervoeren van de vakantiebagage. Om er voor te zorgen dat je niets vergeet in te pakken kan deze handige paklijst geraadpleegd worden. Waar moet men daarnaast allemaal nog meer aan denken?

Fietstassen

Zoals hierboven benoemd zijn fietstassen dus een belangrijk onderdeel van de benodigdheden voor de fietsvakantie. Deze tassen zorgen ervoor dat de bagage gemakkelijk vervoerd kan worden, in plaats van moeilijk doen met een gewone, normale rugzak of tas, aangezien de fietstas eenvoudig aan de fiets gebonden kan worden. Bij de aankoop van deze tassen moet er bepaald worden of je een niet-waterdichte fietstas of een waterdichte fietstas wilt aanschaffen. De niet-waterdichte variant is goedkoper dan de waterdichte tas en men kan daarvoor gemakkelijk een hoes kopen die er voor zorgt dat deze alsnog beschermd is tegen de regen.

Onderdak en eten

Slapen en eten behoren tot de basisbehoeften van de mens en dit is dus een belangrijk onderdeel van de vakantie waar zeker aan gedacht moet worden. Bij het inpakken moet men er voor zorgen dat er in ieder geval een tent aanwezig is, het gewicht hiervan moet ongeveer maximaal 1700 gram p.p. zijn. Kies voor een grote tent als men iedere nacht hierin wil overnachten, zodat alle spullen gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Een kleinere tent is mogelijk als het zo is dat er vooral in hotels overnacht wordt. Voor het eten moet er gedacht worden aan een gasbrander. Als er eerst naar de bestemming gevlogen wordt is het verstandig deze te vullen met zeepsop of deodorant, zodat het niet meer naar benzine of gas ruikt. Het voedsel kan men onderweg kopen, of al deels ingepakt meenemen.

Slaapzak en slaapmat

Naast een tent heb je natuurlijk ook een matje en een slaapzak nodig om comfortabel te kunnen slapen. Deze zijn veelal in een handige, kleine en oprolbare variant te koop, die gemakkelijk te vervoeren zijn. Kijk bij de slaapzak ook naar de temperaturen waarvoor deze bestemd zijn, zodat je het 's nachts niet te koud krijgt.

Kleding

Als laatste, maar zeker niet als minste, moet men denken aan de kleding die meegenomen moet worden. Uiteraard kan je in de fietstassen minder vervoeren dan je normaal gesproken in een koffer mee zou nemen, er moeten dus verstandige en kritische keuzes gemaakt gaan worden. Aangezien er grote afstanden afgelegd gaan worden, zijn fietsschoenen en fietskleding van groot belang, ook regenkleding zal zeker geen kwaad kunnen. Op www.bikester.be is een groot assortiment van fietskledij te vinden die uitermate geschikt zijn voor zulke fietsvakanties. Enkel nog wat vrijetijdskleding inpakken en de bestemming uitzoeken, bijvoorbeeld China, en de reis kan beginnen!