Dag 1: Onze reis van Mexico Stad naar Boring (Portland, Oregon)
We staan om 7.00 uur op zodat we genoeg tijd hebben om op te staan, te ontbijten, de tweede helft van onze spullen in te pakken en rond 9.30 uur in de taxi naar het vliegveld kunnen stappen. Het is zondagochtend, dus lekker rustig op straat, en in minder dan een half uur brengt de taxi ons naar het vliegveld. Het inchecken etc. verloopt allemaal zonder problemen en om iets over 12.00 uur zitten we in de lucht.

De vlucht zelf verloopt wat minder prettig. Vooral de tweede helft is er behoorlijk wat turbulentie waardoor we ons niet helemaal fris meer voelen. Tijdens de daling begint men de temperatuur, die de hele vlucht erg laag was, te verhogen en de luchtdruk aan te passen. Ons flesje drinken krijgt allemaal deuken en Meike begint te klagen dat ze pijn aan haar oren heeft. We zijn dan ook blij als we om even na 14.00 uur op het vliegveld van Houston aan de grond staan.

Nu moeten we door de douane, onze bagage ophalen en weer afgeven en door de veiligheidscontrole. Dit gaat allemaal redelijk soepel maar daarna gaat het toch nog fout. We moeten naar "E" en zijn geland op "D". We kijken niet goed op de borden (of zijn deze gewoon niet duidelijk), lopen een gangetje door en ineens staan we weer bij de incheckbalies. Grrrr, terug gaat niet, daar staat een mevrouw die echt niet wil dat we teruglopen en dus moeten we weer door de veiligheidscontrole. Even later ontdekken we dat we al op "E" waren. Gelukkig hebben we geen haast, onze vlucht naar Portland gaat pas om 17.45 uur.

Maar nadat we voor de derde keer deze dag onze spullen hebben laten controleren zijn we wel toen aan de bakkie koffie. Zo hangen we wat rond op het vliegveld van Houston totdat we rond 17.45 uur in ons vliegtuig naar Portland mogen. Het is 18.30 uur, drie kwartier te laat, voordat we de lucht in gaan. De vlucht verloopt zonder problemen.

Voor ons heeft deze vlucht wel iets nieuws, we zitten ruim vier uur in een vliegtuig en krijgen niets te eten, we krijgen wel twee keer wat te drinken, maar eten moet je zelf betalen. We wisten dit van te voren en dus hebben we wat broodjes bij ons. Maar nadat we ons brood hebben opgegeten hebben we nog steeds trek en dus kopen we voor het eerst in ons leven wat te eten aan boord van een vliegtuig. Helaas is dat precies wat we verwachtten, veel geld voor weinig kwaliteit.

Om even na 20.30 uur landen we op het vliegveld van Portland, Portland heeft twee uur tijdsverschil met Houston en Mexico Stad die allebei in dezelfde tijdzone liggen. Nadat we geland zijn halen we onze koffers op en lopen we naar Avis om onze huurauto op te halen. Ook dit gaat goed en om iets over 21.30 uur zitten we in de auto, deze keer een Hyundai Accent.

Een half uur later parkeren we onze huurauto voor het huis van Bryant, de schoonvader van Marius, de broer van Jacob. Daar zijn niet alleen Bryant en zijn hond, Winston, maar ook Marius en zijn vrouw en hun drie dochters. Hier hebben we nog enkele gezellige uurtjes voordat we rond 24.00 uur naar bed gaan.