Dag 1 - 3: Onze eerste dagen bij de broer van Jacob
Op zaterdag 11 juli 2009 vliegen we vanuit Mexico Stad met Delta Airlines naar New York. We vertrekken thuis om even na 11.00 uur en een taxi brengt ons in iets meer dan 30 minuten naar het internationale vliegveld van Mexico Stad. Daar verloopt alles zonder noemenswaardige problemen en rond 14.20 uur vertrekt ons vliegtuig. Na een probleemloze vlucht landen we rond 20.15 uur op JFK.

Daar komen we aan op terminal 3 en de omstandigheden daar geven ons het gevoel door de achterdeur te moeten. Eerst kan het meisje dat de slurf bedient de slurf niet aan het vliegtuig krijgen en vervolgens kan ze de deur van het vliegtuig niet open krijgen. Als we eindelijk de slurf in lopen, blijkt er aan het eind van de slurf een dichte deur te zijn. Gelukkig zit hij niet op slot. Via enkele smalle gangen en wat vage deuren komen we uiteindelijk bij de paspoortcontrole terecht.
Bij de paspoortcontrole hebben we geen problemen waarna we ook nog een meevaller hebben, alle bagage ligt al op de band. Hierna gaan we op zoek naar onze huurauto. Gelukkig zien we een, behoorlijk verlopen, informatiebalie waar men ons de weg wijst naar de airtrain die ons vervolgens bij Budget brengt.

We hebben bij Budget een auto gereserveerd en alles verloopt daar soepel zodat we ergens rond 21.15 uur in onze vierdeurs Hyundai Accent stappen. Hier moeten we het de komende drie weken doen. Onze eerste indruk is dat dit geen probleem hoeft te zijn. We hadden de kleinste maat auto, een economy, gereserveerd, en konden aan de balie voor 5$ per dag upgraden naar een maatje groter, een compact, maar op dit moment zijn we blij dat we dit niet gedaan hebben. De auto is groot genoeg voor ons en onze bagage.

Nu begint de uitdaging van de dag, het vinden van de weg naar Marius & Dawn. Vooral het eerste stukje, het vliegveld af en de goede snelweg op, is een probleem. We moeten dus ook een keer draaien, maar dat heeft ook een voordeel. We zien een Subway waar we even stoppen om wat te eten te kopen. De catering tijdens onze vlucht was zeker niet de beste die wij ooit gezien hebben. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed en ondanks dat we ook nog een paar flinke stortbuien op ons dak krijgen arriveren we zonder echte problemen rond 23.30 uur bij Marius & Dawn.

Daar drinken en praten we nog wat en om even na 24.00 uur gaan we naar bed. Het is eigenlijk wel lekker, dit is onze eerste vakantie in de Verenigde Staten die we zonder jetlag beginnen.

Op zondag doen we niet veel. Een groot deel van de dag besteden we aan het bestuderen van onze via Amazon bestelde, en bij Marius &Dawn bezorgde, boeken (een Lonely Planet van New England en een Frommers van New York State). Langzaam maar zeker ontstaat er iets van een idee van wat we de komende weken willen doen.
's Middags gaan we met zijn alleen nog een poosje naar het park, het is heerlijk korte broeken weer. Voor het eten gaan we nog even bij een paar buren / vrienden van Marius & Dawn langs gaan waar we al eens eerder zijn geweest. Het is best gezellig om deze mensen weer eens te zien.

Ook op maandag doen we niet veel. We besteden nog wat tijd aan onze vakantieplannen voor de komende weken en spelen wat met de kinderen van Marius & Dawn. Verder gaan we nog even naar de REI, onder andere om brandstof voor onze brander te kopen. Zo kunnen we de komende weken tenminste eten koken op de camping.