De dagen tot en met Kerst, shoppen in Philadelphia
Op donderdag 20 december namen we het vliegtuig naar de VS om, net als vorig jaar, bij de broer van Jacob (en zijn vrouw en kinderen natuurlijk) Kerst en Oud & Nieuw te gaan vieren. Van vorig jaar hebben we nog steeds geen verslag of iets dergelijks gemaakt (en het is zeer te betwijfelen of dit ooit komt) en dat voelt een beetje kaal. Deze keer hebben we wel een verslag(je) gemaakt en dat lees je hier.

We vliegen deze keer met Continental op Newark. Onze vlucht van 14 uur verloopt voorspoedig en duurt voor ons gevoel een stuk korter dan die van vorig jaar met Air China. We hebben genoeg beenruimte, een eigen schermpje (o.a. met een paar spelletjes) en slapen een aantal uren.
Marius haalt ons op en als we bij hem thuis arriveren staan Kai en Luca te springen van blijdschap dat we er zijn. Kijk zo willen we wel vaker onthaald worden.

De kerstboom met de enorme berg cadeaus
De kerstboom met de enorme berg cadeaus
De volgende dag doen we weinig bijzonders. Gabrielle gaat onder andere met Dawn even naar de winkel en Jacob bekijkt of alle pakketjes die we hebben besteld binnen zijn. Dat is dus niet zo en ook wat er wel is, is niet altijd kompleet. Daar zit dus nog wat werk aan net als het volledig aan de gang krijgen van de verschillende elektronica.
's Avonds mogen we op de kinderen passen. Gelukkig zijn ze al weer een jaar ouder dan de vorige keer (vorig jaar) en dit houdt je aardig bezig zodat we minder last van onze jetlag hebben.

Op zaterdag zijn we wel erg vroeg wakker maar ja wat wil je ook met een tijdverschil van 13 uur. Deze dag gaan we met de auto naar Philadelphia, vooral om nog wat laatste inkopen voor de kerst te doen. In het begin valt het niet mee om leuke winkels te vinden, maar later zien we vooral in het gebied ten (zuid) westen van City Hall een aantal leuke winkels.
Voor de rest maakt Philadelphia op ons een leuke indruk. Het is niet zo druk en we zien redelijk wat oude gebouwen. Het lijkt ons wel een leuke stad om bij mooi weer een wandeling langs alle oude gebouwen te maken.

Op zondag doen we niet veel maar op maandag komen we de hele dag het huis niet uit. We hangen wat rond, passen een beetje op de kinderen, zitten wat achter de computer en doen een spelletje. Dat we zondag wel het huis uit komen is omdat we nog wat laatste kerstinkopen moeten doen. Deze keer doen we het wat efficiënter dan zaterdag. We vragen Marius en Dawn waar de winkels zitten waar we naar toe willen. Verder leven ons helemaal uit in een outdoorshop.
Om maandagavond komen de vader van Dawn en haar broer met zijn nieuwe vriendin. Op dat moment weten we ook dat er twee pakketjes zijn die niet op tijd zijn aangekomen voor onder de kerstboom. Het is dus verstandig om pakjes minimaal 14 dagen van te voren te bestellen.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Op maandagavond zit iedereen te wachten tot de kinderen naar bed zijn want daarna ontstaat er een grote drukte in het huis. Uit allerlei hoeken en gaten komen er cadeaus te voorschijn die de berg bij de kerstboom nog groter maken. Verder moet er nog een fiets in elkaar gezet worden. Gelukkig zijn de kinderen de volgende dag niet al om 6.00 uur wakker. Maar om 8.00 uur is iedereen beneden en begint het grote uitpakken. Na een klein uurtje is alles uitgepakt en gaan we verder met eten en drinken. Tot we weer naar bed gaan.
Tussendoor gaan de meeste mensen even naar buiten, het is heerlijk weer voor een wandelingetje in de buurt. Rond 15.00 uur komen er vrienden met hun kinderen zodat we 's avonds met 15 mensen aan de kalkoen zitten. Na het eten vermaken we ons prima met een paar flessen wijn en enkele flinke discussies over wapenbezit en andere rariteiten in de VS.