Dag 3: Shoppen in Houston
We zijn vanochtend iets eerder wakker dan gisteren, maar blijven langer liggen. Rond 8.30 uur staan we op.
Na het ontbijt etc. vertrekken we naar Houston voor het kopen van een videocamera. Dit soort artikelen zijn hier veel goedkoper dus daar willen we van profiteren. We bezoeken twee winkels (Fry's electronics en Best Buy) en aan de hand van de gegevens die we uit Nederland hebben meegenomen en hetgeen we hier zien besluiten we een videocamera te kopen. Gezien de dollarkoers etc. zijn we nu ruim 30% goedkoper uit dan in Nederland. We kopen ook nog wat bandjes etc. Uiteindelijk zijn we zo'n vijf uur later weer thuis.

Dan begint de ellende. In de winkel hebben we er speciaal opgelet dat de adapter 110 - 220 volt aan kan en dus ook in Europa te gebruiken is. Nu komt Marius echter met een verhaal dat er ook verschil zit in de TV-standaards. In Europa gebruikt men PAL en in de USA NTSC. Het is dus zeer de vraag is of we de video thuis wel rechtstreeks op de TV kunnen aansluiten en afspelen. Zo niet dan zullen we dit moeten oplossen door met de computer dvd's van de video te branden.
Achteraf blijkt dit probleem mee te vallen. Als de TV over een s-VHS aansluiting beschikt is het afspelen geen probleem.

We hebben ook een extra batterij-oplader gekocht. Handig op vakantie want je kunt dat ding aansluiten op de sigarenaansteker van de auto. Nadat we hem hebben uitgepakt blijkt het apparaat echter niet geschikt voor onze batterijen. Dus kunnen we morgen weer terug. Verder lijkt het allemaal wel te werken al lukt het niet om de video 100% goed aangesloten te krijgen op de computer van Marius. We verwachten echter thuis minder problemen omdat we zelf een iets nieuwere computer hebben. Het blijft dus nog even afwachten of deze koop een succes is.
Achteraf blijkt het thuis in eerste instantie ook niet te lukken. Na een paar weken prutsen vermoeden we dat het niet aan de computer, maar aan de videocamera ligt. Tijdens een bezoekje aan Sony Nederland in Badboevendorp blijkt dat de firewire (i-link) uitgang van de videocamera stuk is. Deze wordt wel gerepareerd, maar omdat we de videocamera in de VS hebben gekocht zit er geen garantie op.

's Avonds gooien we weer wat vlees op de barbecue. Zo helpen we Marius en Dawn van de restjes van gisteren af.
Na 17.00 uur kan je aangenaam buiten zitten, maar tussen 12.00 uur en 17.00 uur is het echt te warm, rond de 30° C. We zullen zien wat het de komende dagen gaat worden.