Dag 1: Van Amsterdam naar Houston
Om 4.00 uur staan we op. Ben komt ons om 4.45 uur halen, dus moeten we dan gepakt en bezakt klaar staan. Het was een kort nachtje, Jacob was om 0.30 uur klaar met het inpakken van de laatste spullen.
Ben is keurig op tijd en om 4.15 uur staan we op Schiphol. We gaan inchecken. De balie van Britisch Airways is nu wel open. De vorige keer dat we deze vlucht maakten (vlak na de aanslag van 11 september 2001) waren we eerder, en was de balie nog niet open.
Het inchecken was nog wel even spannend want we hadden voor het eerst via internet kaartjes gekocht. Dit omdat we wel via het reisbureau wilden boeken, maar dat niet lukte. In het verleden was het ons meerdere malen overkomen dat boeken via het reisbureau voordeliger was dan boeken via internet. Deze keer scheelde het echter niets in de prijs en zat de vlucht volgens het reisbureau vol. Zonder te boeken zijn we toen eerst op internet gaan kijken waar we zelf wel konden boeken.
Het blijkt allemaal in orde te zijn en we mogen verder.

Om 7.00 uur vertrekken we en om 7.15 uur zijn we in Londen (Gatwick). Om 10.00 uur vliegen we verder en om 14.30 uur landen we in Houston (George Bush International Airport).
Eerst mogen we het vliegtuig niet uit omdat men de deur naar de immigratiedienst niet open kan krijgen. Wanneer deze open gaat en we het vliegtuig uitgaan staat er een enorme rij. Na bijna een uur zijn we door de immigratie en vervolgens zijn we om 16.00 uur eindelijk buiten.
Vervolgens vertrekken we met de shuttle naar AVIS om onze auto op te halen. Deze keer hebben we een Pontiac Grand Am.
Rond 17.00 uur zijn we in de buurt van het huis van Marius, de broer van Jacob. We hebben via internet de route opgezocht en tot in de buurt van het huis werkt dit goed. Het laatste stukje van het kaartje klopt echter niet en de beschrijving is niet gedetailleerd genoeg. Gelukkig zijn we er een keer eerder geweest, toen was het huis nog net niet klaar. We besluiten wat rondjes te rijden en na drie kwartier zoeken hebben we het huis gevonden.

Het huis waar we zo dicht bij waren, maar bijna niet konden vinden
Het huis waar we zo dicht bij waren, maar bijna niet konden vinden

De rest van de dag brengen we hoofdzakelijk op de bank door. We eten en praten wat. Rond 21.30 uur gaan we volledig uitgeput naar bed.