Dag 14: Een dagje sightseeing in Washington D.C.
Om 7.30 uur gaat de wekker. We hebben prima geslapen. Buiten regent het nog steeds. We ontbijten op onze kamer. In hal staat een klein ontbijtbuffet waar je wat kan pakken en vervolgens op je kamer kunt opeten.
Na nog wat gerommel op onze kamer vertrekken we om iets over 10.00 uur lopend richting de metro, het regent nog steeds. Als we bij The Mall, het toeristisch centrum van Washington, de metro uitkomen lopen we eerst naar het Washington Monument, een betonnen paal ter nagedachtenis aan George Washington. Daar trekken we onze regenbroeken aan.

Weertje he, op de achtergrond The Mall met in de verte het Washinton Monument
Weertje hé, op de achtergrond The Mall met in de verte het Washinton Monument

Vervolgens lopen we verder via het Vietnam Memorial, Lincoln Memorial en Korea Memorial. Onderweg komen we langs het in aanbouw zijnde monument voor de Tweede Wereldoorlog. Verder zien we nog wat bekende, maar voor ons onbekende gebouwen zoals het Ministerie van Landbouw.
Terug bij het Washington Monument eten we op een bankje in de regen onze boterhammen op. Vervolgens vertrekken we naar het National Air and Space Museum. Bij de ingang moeten alle tassen door een scanner en de mensen door een poortje, net als op een vliegveld. De toegang is verder gratis, dat spreekt ons Hollanders uiteraard altijd aan. Binnen gaan we eerst naar het toilet en vervolgens voor een bakkie koffie. We zien, tegen betaling, twee films (Einstein en Spacelab). Verder is er veel te zien. Wij storten ons met name op de vliegtuigen en wat minder op de ruimtevaart. We komen ook een paar Fokkers tegen.
Ook is er een verhaal over de Eerste Wereldoorlog waarin de Amerikanen ook een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Voordat we dit echter goed bekeken hebben is het 17.30 uur en gaat het museum dicht wat betekent dat men gewoon alles, inclusief een deel van het licht, uit doet.

Het Korea Memorial
Het Korea Memorial

Buiten is het intussen droog geworden. We lopen nog wat rond en zien bij Capitol Hill dat men daar dagelijks om 8.15 uur kaartjes uitdeelt voor de rondleiding, dat gaan we morgen maar eens proberen. Vervolgens lopen we naar het Witte Huis waar men net de weg aan het afzetten is omdat George naar de piepers moet, één man, zes motoren, twee auto's, één helikopter, acht busjes, één ambulance en vier politieauto's, hoezo opvallen ?!?.

Het beroemde / beruchte Witte Huis
Het beroemde / beruchte Witte Huis

Vervolgens gaan we met de metro naar het hotel. We willen gaan eten bij een Pizzahut daar in de buurt. Omdat we toch langs de auto komen besluiten we deze tevens te gebruiken. Dit is ook maar goed ook want wat men in het hotel met "in de buurt" aanduidt, blijkt 2,1 mile (= 3,4 kilometer) verderop te zijn.
Terug in het hotel pakken we onze rugzaken vast in. Om 23.00 uur gaan we slapen, onze laatste echte nacht van deze vakantie.