Dag 11: Wandelen en kamperen in het First Landing State Park
Ondanks dat we twee keer wakker zijn geworden van een langs denderende trein hebben we heel behoorlijk geslapen. Omdat we gisterenavond geen brood hebben gevonden zitten we nu zonder. Dus gaan we maar ergens ontbijten. We vertrekken om 8.15 uur van de camping waar we dus nog geen twaalf uur geweest zijn.
Na vijf minuten stoppen we bij "Old Mill House of Pancakes & Waffles" voor een heerlijk ontbijt. Het is wel een bijzonder toko. Je kunt er alleen ontbijten en/of lunchen en de tent gaat om 14.30 uur dicht. Het geheel ademt de sfeer van een ontbijtzaal in een hotel uit. Jacob kiest voor een Full Breakfast, ei, spek etc. Gabrielle gaat voor de wentelteefjes.

Moeras, cypressen en spaanse mos
Moeras, cypressen en spaanse mos
Na dit heerlijke ontbijt rijden we via Interstate 65 naar First Landing State Park. Onderweg doen we nog wel even boodschappen zodat we kunnen lunchen. Het weer schijnt minder te worden, het waait al behoorlijk. Dus zoeken we een beschut plekje voor onze tent. De camping ligt in de duinen wat het mogelijk maakt om binnen twee minuten op het strand te staan.
Nadat we wat boterhammen gesmeerd hebben gaan we naar het eigenlijke park om te wandelen. We lopen in het totaal een stuk of vijf verschillende routes. Onderweg is er behalve de eekhoorns niet zo veel te zien. Het is eigenlijk een erg eenvoudig en saai pad door een bos. Er zouden ook wat meertjes en moerasjes moeten zijn, maar die staan voor het grootste deel droog.
Gelukkig zijn er muggen en daar hadden wij even niet op gerekend. Deze beestjes weten ons aardig bezig te houden. We zijn de helft van de tijd bezig met het slaan van onszelf en het is maar goed dat er niet zoveel te zien is, nu kunnen we tenminste doorlopen. Rustig onze boterhammen opeten is er ook niet bij totdat we bij wat open water met een beetje wind komen. Daar zijn minder muggen en kunnen we eindelijk rustig zitten.

Na twee uur zijn we weer terug bij de auto. Het is inmiddels wat koeler. We willen nog een route lopen, de Bald Cypress Trail, altijd leuke bomen in een moerassige omgeving. Dus eerst even plassen, insmeren met muggenzooi en vervolgens weer op pad. De Cypressen en ook de Spaanse Mos doen het goed. De moerassen laten het echter afweten, ±40 cm te weinig water.
Terug op de camping gaan we voor de volgende wandeling langs het strand. Even lekker doorwaaien. Tegen de wind in en bij een paar gebouwtjes de duinen door en via en ander pad terug. Dit andere pad blijkt een asfaltweg te zijn die naar de uitgang van een militaire basis leidt. Oeps, zijn we zomaar stiekem bij die Amerikaanse soldaatjes terecht gekomen. Gelukkig mogen we wel verder lopen, al vraagt de wacht bij de uitgang wel even hoe en wat. Via de weg gaan we terug naar de camping. Daar lezen we vervolgens een boekje.

Uitzicht op een meertje / moeras
Uitzicht op een meertje / moeras

We overwegen een vuurtje te maken. Het kon wel eens koud worden. Jacob sleept een stuk houd helemaal van de ingang naar ons eigen plekje en is hier ruim een kwartier mee bezig. Als hij klaar is besluiten we geen vuur te maken, de wind staat verkeerd en we komen dan zelf enorm in de rook / stank te zitten.
Inmiddels is het al even donker en gaan we koken. Wat opvalt is de enorme hoeveelheid licht die van de nabij gelegen stad (Norfolk) komt. Hierdoor kunnen we 's avonds helemaal niet zo goed sterretjes kijken.
Na het eten maken we nog een korte strandwandeling. Er is geen maan en daarmee weinig licht, best geinig.