Dag 6: Bezoek aan Lexington en het McCormick museum
Om iets over 9.00 uur verlaten we de camping en gaan we op weg naar Lexington. Daar gaan we gaan eerst naar de Tourist Information. Een aardige mevrouw helpt ons aan een plattegrond met een route langs bijzondere gebouwen. We komen langs een kerkje, een paar huizen die iets te maken hebben met Stonewall Jackson en/of gerenaal Lee, de universiteit en de militaire academie. Onderweg drinken we koffie en of je het geloven wilt of niet, we vinden de koffie die we deze keer krijgen vrij sterk.

In het park voor de militaire academie geeft men les in het (de)monteren van wapens
In het park voor de militaire academie geeft men les in het (de)monteren van wapens

Bij de militaire academie is ook een museum over Marshall (die man van dat plan). Dit is wat ons betreft een erg leuk museum. We zijn dan ook bijna 2,5 uur binnen. Er is onder andere een gesproken presentatie met een landkaart en lampjes die het verloop van de Tweede Wereldoorlog vertelt. Zowel het gevecht tegen de Duisters / Italianen als dat tegen de Japanners komt hierbij aan de orde. Verder is er video over het leven van Marshall die op de militaire academie van Lexington heeft gezeten.
Even wat feitjes over Marshall. Hij heeft gevochten in de Eerste Wereldoorlog, hij had het plan dat leidde tot de beslissende slag. Vlak voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak werd hij de hoogste baas van het Amerikaanse leger (op dat moment zo'n 150.000 man). Enkele maanden na afloop van de Tweede Wereldoorlog verliet hij het leger (op dat moment zo'n 8.500.000 man). Vervolgens werd hij minister en kwam hij met zijn plan dat 13 miljard dollar kostte waarvan Nederland 1 miljard kreeg. Vervolgens heeft hij nog iets gedaan in de Koreaanse oorlog waarna hij definitief met pensioen ging. In 1959 is hij gestorven.

Houten huizen zijn wel mooi, maar hebben ook nadelen
Houten huizen zijn wel mooi, maar hebben ook nadelen

Na ons bezoek aan dit museum gaan we even naar de auto voor de lunch waarna we het tweede deel van de wandeling doen. Deze keer gaat het wel volgens plan, na een uur zijn we weer terug bij de auto.
We verlaten Lexington op weg naar de boerderij van McCormick. Ja inderdaad die McCormick / International Harvest / Case International het bedrijf dat we in Nederland vooral kennen van de trekkers. Deze McCormick heeft in deze streek gewoond en in 1831 de eerste Reapler (graanmaaier) uitgevonden. Op de boerderij staat (een replica van) deze eerste Reapler en een stuk of 10 miniatuurtjes en hangen enkele foto's. Verder is er niet zoveel te zien.
Als we dit stuk agrarische geschiedenis achter ons laten gaan we naar Charlotteville om daar een camping te zoeken.

Het McCormick Museum
Het McCormick Museum

Zodra de tent staat gaat Gabrielle met de NRC die Jacob nog uit Nederland heeft meegenomen naar de wasmachine en leest Jacob een boekje bij de tent.
We koken, zoals inmiddels standaard, na 19.00 uur en dus in het donker. Na het eten spelen we een potje pool in de speelhal van de camping. Tot slot maken we onze laatste zakjes Irish Coffee uit Nederland klaar en lezen we nog wat voordat we richting slaapzak gaan. Het is deze nacht lekker warm, om 22.30 uur zitten we nog op onze t-shirtjes buiten.