Dag 1: Vertrek uit Washington aankomst in Winchester
Voor het eerst sinds een week worden we vanochtend weer naast elkaar wakker. Gabrielle heeft al een week op deze hotelkamer geslapen omdat zij de afgelopen week heeft deelgenomen aan een OECD conferentie over biologische landbouw. Jacob is gisterenavond aangekomen. Na zijn aankomst in het hotel (rond 19.00 uur) zijn we gaan eten waarna we meteen naar bed zijn gegaan, Jacob was best een beetje moe.

Jacob is al vroeg, rond 4.00 uur, wakker. Maar je moet natuurlijk niet te veel toegeven aan je jetlag en dus staan we 3 uur later pas op. Na het ontbijt, een zelf in elkaar geknutseld hapje op onze hotelkamer, komt Jacob er achter dat hij zijn elektronische agenda kwijt is. Voordat we daar achteraan gaan gaat Jacob eerst nog even naar de kapper. Er zit een kapper ongeveer recht tegenover het hotel. Deze is zo vroeg echter nog niet open waardoor hij een half uur moet wachten. Om 10.30 uur is hij terug, hij is $25 en wat haar kwijt.

We besluiten om af te zien van ons plan om aan het begin van onze vakantie Washington te bezoeken, dat stellen we uit tot het eind van de vakantie. Er is dit weekend een conferentie van het IMF waarbij gisteren 700 demonstranten gearresteerd zijn. Het lijkt ons dat we ons over twee weken wat makkelijker door de stad kunnen bewegen.
Dit betekent echter wel dat we vandaag al een auto willen huren. Na wat gebel met autoverhuurders en Britisch Airways (in verband met Jacob zijn agenda) gaan we naar Ronald Reagan National Airport. Zodra we daar zijn besluiten we echter dat we onze auto beter op Dulles International Airport kunnen ophalen.
Er rijdt een rechtstreekse shuttle naar Dulles, maar die kost $30 per persoon. Dit vinden we wat veel en dus nemen we de metro terug om vervolgens met de gewone bus naar Dulles te gaan. Dit kost $1,10 per persoon, en bevalt ons dus veel beter. De metro sluit perfect op de bus aan, de halte bevindt zich overigens vlak bij het hotel waar we vannacht sliepen.

Op het vliegveld gaan we eerst even langs bij Britisch Airways om te kijken of de agenda van Jacob wellicht gevonden is. Daar mogen we wat rommelen in allerlei bakken met van alles en nog wat, maar geen teken van de agenda van Jacob. Wanneer we eindelijk een auto hebben, een Deawoo Nubria, vertrekken we weer terug richting het hotel. Daar laden we onze bagage in om vervolgens op zoek te gaan naar een outdoor winkel waar we brandstof voor onze brander kunnen kopen. Ook dit lukt en uiteindelijk is het ruim 14.00 uur geweest als we op weg gaan richting Winchester, de vakantie gaat nu echt beginnen.

We rijden via Highway 50, een bijzonder mooie weg met veel bomen en wat heuvels. We zijn rond 17.00 uur op de camping ($27 voor één nacht). Nadat de tent staat, de auto is ingericht en we een bakkie zelf gemaakte koffie hebben gedronken gaan we de stad in. Op zoek naar wat broodbeleg. Dit valt niet mee, we komen terug met een pot pindakaas, maar chocopasta hebben we niet kunnen vinden.

Let vooral op het mooie uitzicht op de tuin van de buren
Let vooral op het mooie uitzicht op de tuin van de buren

Het is inmiddels 19.00 uur en vrijwel donker. We koken en eten bij het licht van onze zaklampen. Voordat we gaan koken trekken we echter eerst allerlei warme kleren (onder andere lange onderbroek) aan. Want nu de zon onder is wordt het wel erg koel.