Dag 20: Snorkelen in de buurt van Key Largo
Op bijna iedere camping zie je eekhoorns
Op bijna iedere camping zie je eekhoorns. Op deze foto kan je goed zien hoe brutaal ze zijn.
Tja, soms was het koud, maar afgelopen nacht was het met name warm. We hadden onze slaapzakken al in de auto gelaten, maar dat hadden we ook wel met onze t-shirts kunnen doen. Zo'n laken is wel handig bij dit weer, kan je het zweet nog eens van je hoofd vegen.

Vanwege de hitte zijn we iets langer blijven liggen, je moet toch een keer slapen. Na het ontbijt vertrekken we naar het John Pennekamp Coral Reef State Park (het park waar we gisteren voor een gesloten slagboom kwamen). We willen daar gaan snorkelen. Eerst kijken we wat rond waarna we boeken voor de trip van 12.00 uur ($ 69 per persoon, maar dat is dan wel inclusief spullen etc.). We kunnen onze snorkelspullen meteen ophalen zodat we op het strand vast wat kunnen oefenen. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar wanneer je ineens een stuk of 10 vissen van zo'n 40 cm naast je ziet schrik je best wel.

Het snorkelen op zee is erg leuk. Jacob vindt de 1,5 uur die het duurde wel wat kort maar Gabrielle vindt het wel prima en gaat graag weer naar de boot en nog liever weer naar wal. Het spectaculairst is wellicht de Nurse Shark die Jacob op weg naar de boot ziet. Verder hebben we veel mooie en relatief grote vissen gezien. Het Coral Reef zelf is wel minder spectaculair dan we op Ambon (dank je Hans) hebben gezien. Terug aan de wal genieten we vooral van de zon en gaat Jacob nog een half uurtje langs het strand snorkelen voordat we de spullen inleveren.

's Avonds proberen we nog om de zon in zee te zien zakken, maar we kunnen geen openbare toegang tot het strand vinden. Wel vinden we een of ander vogelcentrum met een redelijk aantal geinige vogels (het stinkt er trouwens ook behoorlijk).