Dag 19: Stukje fietsen in de Everglades, aankomst op Key Largo
Tja, eindelijk zitten we op een camping waar ze weten hoe het hoort. Het is 21.30 uur en we zitten nog lekker buiten in onze korte broek. Het is nog lekker (klam) warm en er zijn geen muggen, een prima afsluiting van een dagje Everglades.
Vanochtend ging om 7.30 uur de wekker. Tja we wilden niet weer om 9.00 uur wakker worden, dus gisteren maar een wekker gezet.
Om 10.20 uur begonnen we aan een fietstochtje van Shark Valley (daar zijn trouwens helemaal geen haaien) naar een uitzichtpunt in de Everglades. Na 100 meter staat Gabrielle verstijfd stil. Er ligt een alligator naast/op het fietspad. Voordat we echter klaar zijn met het nemen van de onvermijdelijke foto's ligt hij/zij alweer in het water. De rest van de 2 * 7 mile lange fietstocht zien we nog enkele alligators, diverse vogels, een konijn, een slang en twee wasbeertjes.

Hoezo een stukje ontspannen fietsen ? ! ?
Hoezo een stukje ontspannen fietsen ? ! ?

Wanneer we terug zijn bij de auto hebben we het enorm warm gekregen, tja midden op de dag door een open vlakte fietsen terwijl het tussen de 30 en 35 graden is, laat een mens niet bepaald koud. We besluiten meteen in de auto te stappen en eerst een stukje te rijden zodat de airco zijn werk kan doen.

Uitzicht over de Everglades (The River of Grass)
Uitzicht over de Everglades (The River of Grass)

Onderweg doen we nog even boodschappen waarna we verder rijden naar de officiële ingang van de Everglades National Park. We rijden ruim 30 mile heen en terug en "doen" ondertussen West Lake Trail (800 meter), Pahayokee Overlook (400 meter) en Anhinga Trail (800 meter) waar we onder andere het verschil tussen de rode, zwarte en witte Magrove leren kennen (de gemiddelde Hollander denkt bij Magrove met name aan de rode Mangrove).

Na afloop vertrekken we via de Highway 1 (Dixie Highway) naar Key Largo. Daar komen we net te laat aan bij het State Park, om 19.00 uur in plaats van 18.45 uur, om daar nog te kunnen camperen. We komen dus op de Key Largo Kampground and Marina terecht. Met onder andere als gevolg dat we zo meteen nog even lekker naar het zwembad gaan.