Dag 18: Kanoën in de Everglades
Tja, wat gebeurt er wanneer je in een goed bed ligt in plaats van in een tent, je wordt pas om 8.45 uur wakker. Tijdens het ontbijt kijken we uitgebreid naar The Weather Channel. We besluiten de gok te wagen en zitten om 10.15 uur in onze kano. Om 14.30 uur zijn we terug bij de verhuur. Onderweg hebben we veel mangrove bomen gezien, een aantal vogels, een aantal springvissen, en enorm veel muggen. Gelukkig hebben we op het stuk waar de muggen het ergst zijn net een enorme regenbui (waar is mijn hoosblik) zodat ons regenpak ons niet alleen tegen de regen, maar ook tegen de muggen beschermt. Alles bij elkaar was het een leuk tochtje.

>Een doorkijkje door een mangrovetunnel
Een doorkijkje door een mangrovetunnel

Na wat boodschappen gedaan te hebben gaan we met een boottochtje mee door de 10.000 Islands. Een geinig tochtje met vooral veel water, mangrove eilanden en watervogels. Een paar hele mooie visarenden gezien.

Zonsondergang boven de 10.000 Islands
Zonsondergang boven de 10.000 Islands

's Avonds gaat het eten voor het eerst fout. Eerst brandt de prut aan en later blijkt het blikje vlees dat we gekocht hebben echt "hot" te zijn. Wat tot gevolg heeft dat we slechts een klein deel van het eten opeten.

P.S. Ondanks de onheilspellende berichten van The Weather Channel veel zon gescoord !