Dag 17: Corkscrew Swamp Sanctuary, aankomst bij de Everglades
Vandaag hebben we Corkscrew Swamp Sanctuary in de buurt van Naples op het programma staan, en dat is werkelijk awesom! Er is een boardwalk van 2,25 mile door een moerasachtig gebied. In het totaal duurt het ruim 2 uur voor we dit stuk gelopen hebben. Onderweg zien we van alles, mooie bomen, struiken etc. en heel veel vogels, onder ander een ibis, en ook enkele hele mooie insecten zoals spinnen en sprinkhanen. Het hoogte punt is een babyalligator en die lijkt door een verrekijker best groot.

Enkele van de mooie diertjes die we tijdens onze wandeling zien Enkele van de mooie diertjes die we tijdens onze wandeling zien
Enkele van de mooie diertjes die we tijdens onze wandeling zien

Of vind je deze dieren mooier ? Of vind je deze dieren mooier ?
Of vind je deze dieren mooier ?

Vervolgens gaan we naar Everglades City voor het plannen van ons bezoek aan de Everglades. Zodra dat geregeld is gaan we opzoek naar een camping. De eerste staat ons niet aan, ziet er wel erg louche uit, dus op naar de tweede. Daar wordt de tent ons afgeraden, te veel muggen, we kunnen beter een cabin nemen. Maar naar enig overleg besluiten we gok te wagen en toch voor de tent te gaan.

Intussen is het gaan regenen. Omdat Jacob 's morgens iemand had gesproken die op het The Weather Channel had gezien dat het zou gaan regenen gingen we eerst maar ergens koffie drinken. Terug op de camping regent het nog steeds. We vinden een afdakje voor het schoonmaken van vis waar we kunnen koken. De tent hebben we nog steeds niet opgezet en het gaat eerder harder dan zachter regenen. Nadat Jacob, na twee keer de verkeerde sleutel te hebben gekregen, in de toiletten komt waar het een enorme puinhoop is, besluiten we toch maar een cabin te nemen.

In Nieuw Zeeland hadden we ook een keer in een cabin (een soort houten huisje met twee bedden en twee stoelen) geslapen. Daar kostte dat zo'n 35 gulden. In de VS waar alles beter is kost een cabin $50. Maar we weten nu ook waarom. In zo'n Amerikaanse cabin zitten niet alleen twee stapelbedden, maar ook twee stoelen, een magnetron, een koffiezetapparaat, een televisie met kabel, een WC, een douche en een airco. Tja, eigenlijk huur je een compleet huis waar je met zijn vieren in kunt slapen / wonen.

Onze super de luxe cabin
Onze super de luxe cabin

's Avonds blijft het regenen wat ons alleen maar gelukkiger maakt met onze keuze. Maar ja, wat gaat dat morgen worden met het kanoën?!