Dag 11: Bezoek aan Laura Plantation, naar Hattiesburg (MS)
Om 9.00 uur vertrekken we uit New Orleans om de plantage "Laura" te bezoeken waar we twee dagen geleden ook langs zijn gekomen, maar toen regende het zo hard dat we geen zin hadden om te stoppen. Op de heenweg rijden we langs de Mississippi. Denk echter niet dat je iets van de rivier ziet, want er ligt een hoge dijk langs de rivier en de weg loopt onder langs de dijk, helaas. De rondleiding bij Laura is erg leuk. Er is niet zoveel te zien, maar het verhaal is des te beter.

Hier zie je vier van de oude slavenhuisjes waar tussen de 2 en 40 slaven in passen
Hier zie je vier van de oude slavenhuisjes waar tussen de 2 en 40 slaven in passen

Vervolgens rijden we door naar Wiggens om 2 of 3 dagen te gaan wandelen. Dit blijkt echter alleen mogelijk in combinatie met een kanotocht van een dag. In het totaal vinden we deze trip te lang duren en dus besluiten we het niet te doen. Verder is als we aankomen zowel het Ministerie van Landbouw als de kanoverhuur in Brooklyn dicht. Onze informatie halen we uiteindelijk van een kaart die door de benzine pomp verkocht wordt.

Vervolgens weer op zoek naar de camping. We willen kamperen op de camping van het Paul B. Johnson State Park. De camping zelf is vrij eenvoudig te vinden. Maar hoe zit het nu met het registreren, de wc's etc. Na een poosje zoeken blijkt de camping veel groter dan we denken, 500 meter verder op zijn de voorzieningen en nog eens 1.000 meter verder op is zelfs een veldje voor tenten. Dat vinden we echter niets waardoor we voor 4 dollar meer op een veel mooier plekje gaan staan met uitzicht op een meer. Na het eten maken we nog een wandelingetje. We vonden het alweer wat frisser.