Dag 10: Een dagje New Orleans
Vandaag Down Town New Orleans. 's Morgens rond 9.00 uur is het verkeer is New Orleans nog lekker rustig. Dit is erg handig wanneer je wel weet waar je heel wilt, maar niet de juiste route weet. Een stukje binnen door gaat dan een stuk eenvoudiger. Na een uur doorgebracht te hebben in een wasserette (inclusief soaps en CNN kijken, tegelijk op twee blerende tv's, terwijl de machine draait) lopen we het Franse kwartier (France Quarter), the place to be, in.

Uitzicht op het park en de kerk van het France Quarter. Op de voorgrond zie je de vele koetsjes waarmee je een rondritje kunt maken.
Uitzicht op het park en de kerk van het France Quarter. Op de voorgrond zie je de vele koetsjes waarmee je een rondritje kunt maken.

In het France Quater heerst de juiste sfeer, zeker wanneer de zon zo lekker schijnt. Met name de straatmuzikanten waren een attractie. Het geheel ademt een Europese gezelligheid uit met in plaats van terrasjes, balkons waar je buiten kunt zitten en wat kunt drinken. Echt een plek om later nog eens heen te gaan, vooral omdat we allebei het gevoel hebben dat we New Orleans nog niet echt beleefd hebben. Daarvoor moet je er 's avonds een keer gaan stappen en dat hebben wij deze keer niet gedaan. Aan de bierlucht te ruiken is Bourbon Street dan het middelpunt van het feest.

Een van de vele bandjes die je in het France Quarter op straat tegen komt
Een van de vele bandjes die je in het France Quarter op straat tegen komt

Rond een uur of vier gaan we de stad uit op zoek naar een camping. De KOA camping ligt mooi in de richting voor de dag van morgen, het kost wel wat ($ 21 / nacht) maar dat is altijd nog $ 29 minder dan het motel en nu hebben we een zwembad tot onze beschikking. Niet dat we daar iets mee doen, maar toch. Oh ja, onze picknicktafel blijkt een mierennest te bevatten dus hebben we de tafel van de buren maar geleend. Buren? nou ja, de tafel die hoorde bij de standplaats naast ons, wij zijn namelijk de enige met een tent en er zijn ongeveer 10 plaatsen voor tenten inclusief per plaats een picknicktafel.

Na het opzetten van de tent lopen we naar de Mississippi om de rivier van dichtbij te bekijken. Wat een grote boten varen daar! Dit verklaart ook waarom de bruggen die we zagen zo hoog waren. 's Avonds hebben we voor het eerst ons fleece aan, het begint kouder te worden. Als we toen geweten hadden wat we nu weten hadden we het waarschijnlijk een stuk warmer gevonden.