Twee weken Noord en Zuid Vietnam
Een vriendin van ons, Edine, werkt bij KNCV Tuberculose fonds, een Nederlandse organisatie die zich onder andere bezighoudt met onderzoek naar tuberculose in Vietnam. Edine is de Vietnam specialist van het KNCV en moet als gevolg daarvan meerder keren per jaar enkele weken naar Vietnam. Haar man, en onze vriend, Hans, wilde in november 2008 graag met haar mee. Maar hij had geen zin om, terwijl Edine aan het werk was, alleen op stap te moeten.
Hans wist hier wel een oplossing voor. Hij vroeg Jacob of hij mee wilde. Dat wilde Jacob wel. Dus gingen Jacob en Hans van 16 tot en met 29 november 2008 samen op vakantie in Vietnam. Hierbij was het de bedoeling om aan het begin, het eind en in het tussenliggende weekend Edine bij deze vakantie te betrekken en met zijn drieën op stap te gaan.

Onze voorbereidingen bestonden vooral uit het kopen van een Lonely Planet en een kaart van Vietnam. Verder hebben we een poging gedaan om voor de eerste week een vierdaagse trip te boeken, maar die strandde in de prijsonderhandelingen. Verder was er een vaag plan over wat we de rest van de tijd zouden gaan doen, maar dat plan was vooral vaag.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: