Dag 1: De heenreis, van Peking (China) naar Hanoi (Vietnam)
Het was de bedoeling dat we rond 15.00 uur zouden worden opgehaald door de chauffeur van Gabrielle en rond 23.00 uur in ons hotel in Hanoi zouden zijn. Helaas ging het allemaal iets anders.

We zijn netjes op tijd op het vliegveld van Peking en nadat we ingecheckt hebben moeten we in wachtruimte 50 van Terminal 2 wachten tot ons vliegtuig om 17.15 uur vertrekt. Vanuit deze wachtruimte kan je verder nergens naar toe en er is niets te doen. Er is nog net een automaat met wat blikjes / flesjes.
We boarden netjes op tijd maar vertrekken daarna niet. Sterker nog, het duurt allemaal zo lang dat men het eten al begint te serveren voordat we opgestegen zijn. En ja hoor, net als wij ons eten hebben gaan we rijden en even later stijgen we op. Voor het eerst in ons leven stijgen we op met een dienblad met eten op onze schoot, want ja, die tafeltjes moeten natuurlijk wel netjes weggeklapt worden.

Het verkeer in Hanoi, Vietnam
Na nog geen twee uur volgt de volgende verrassing, er is iemand ziek en we maken een tussenlanding in Changsha. Dit geeft wel wat gedoe, maar het gaat allemaal redelijk soepel en binnen een uur hangen we weer in de lucht.

In Guangzhou hebben we een gewone tussenlanding en moeten we met onze handbagage het vliegtuig uit en een rondje via de douane lopen zodat we met een afgestempeld paspoort weer op onze oude plek kunnen gaan zitten. Gelukkig verloopt dit allemaal redelijk soepel en stijgen we redelijk snel weer op voor het laatste stuk. Dit laatste stuk is niet één uur, zoals wij dachten, maar twee uur vliegen. In Vietnam is het namelijk een uur eerder (GMT +7) dan in Peking (GMT +8). Uiteindelijk is het ongeveer 1.00 uur locale tijd voordat we in Hanoi landen.

Samen met Henk, een collega / de baas van Gabrielle, nemen we een taxi naar het hotel, De Syloia. Onze taxi heeft wel een meter, maar die lijkt niet te werken. Dat geeft na aankomst nog wat gedoe want wij vinden 200.000 vnd wel genoeg maar hij wil 50.000 (= 2 euro) meer hebben. Uiteindelijk wint hij en nadat we het personeel van het hotel wakker hebben gemaakt kunnen we naar binnen. Het is 2.15 uur als we eindelijk in bed kruipen.