Conclusies / tips
Eind januari 2009 moest Gabrielle voor haar werk drie dagen naar Kuala Lumpur. Na wat wikken en wegen is Jacob meegegaan en zijn we in het voorafgaande weekend naar Melaka geweest. Voor een overzicht van wat we deze vakantie zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen tijdens deze vakantie inclusief enkele tips.

Het reizen

Ondanks dat we niet veel in Maleisië hebben gereisd, zijn ons wel een paar dingen opgevallen. Zo zijn er in Kuala Lumpur maar een paar reisbureautjes die excursies organiseren. Verder zijn we erg veel taxi's tegengekomen die niet op de meter willen rijden of ermee rommelen. Gelukkig hadden we via internet Pak Sufi gevonden waardoor onze reis van en naar Melaka perfect verliep.
De metro en dergelijke in Kuala Lumpur werken prima en doordat de stad niet zo groot is kan je, als je het niet erg vindt om een keertje 15 - 30 minuten te lopen, veel dingen met het openbaar vervoer bereiken.

De attracties

Tja, we hadden ons er op voorbereid dat er niet zo veel te zien / doen zou zijn, en dat klopt wat ons betreft wel. Melaka is leuk vanwege de Nederlandse historie en omdat het er redelijk relaxed is. In Kuala Lumpur is wat ons betreft niet zo veel te zien. Mocht je het leuk vinden om moskees te bezoeken dan is dit iets anders. Als je van natuur en wandelen houdt is het Forest Research Institute of Malaysia (FRIM) een aanrader. Tot slot vinden wij het Bird Park meer de moeite waard dan het Aquarium.

Hotels en eten

Ons hotel in Melaka was prima en het Mandarin Oriental Hotel in Kuala Lumpur is wat ons betreft iets te veel van het goede. Twee keer per dag de handdoeken verschonen is echt overdreven net als iedere keer al het licht en de TV aandoen.
Kwa eten was er voor iedereen wat wils. Zo zijn er volop nette westers georiënteerde restaurants, eetstalletjes langs de weg en alles wat daar tussen in zit. Verder hebben we in Kuala Lumpur een behoorlijk aantal Starbucksen, met gratis Wifi, gezien.

Het weer

Het weer was eenvoudig, warm. We schatten ergens rond de 30° C. Verder heeft het vrijwel iedere avond / nacht geregend en hebben we 1x overdag serieus regen gehad. Al met al was het wat ons betreft prima weer.

Websites

Mocht je interesse hebben om ook naar Maleisië te gaan dan heb je misschien iets aan deze websites:
-  De Nederlandse ambassade in Maleisië
-  De officiële toeristische website van Maleisië
-  Een Nederlandstalige website over Maleisië
-  De sneltrein van het vliegveld naar het centrum van Kuala Lumpur
-  Informatie over de metro en bussen in Kuala Lumpur
-  Informatie over treinen in Maleisië
-  Alles over musea in Melaka

Algemene indruk

We gingen naar Kuala Lumpur omdat Gabrielle daar moest zijn voor haar werk. Door dit te combineren met een paar dagen Melaka was het de reis waard, maar Kuala Lumpur heeft op ons geen bijzondere indruk gemaakt.