Dag 2: Van Melaka naar Kuala Lumpur
Vanavond moeten we ons in het Mandarin Oriental Hotel in Kuala Lumpur melden. Gabrielle heeft daar de komende twee dagen diverse vergaderingen met haar collega's uit Azië. Aangezien we de dingen die we in Melaka wilden zien wel gezien hebben, willen we na het ontbijt richting Kuala Lumpur vertrekken.
Het liefst zouden we met de expresbus gaan, maar we willen onderweg, bij Seremban, nog een dingetje bezoeken. Dat kan wel met de bus, maar dan is zo'n koffer met bagage toch wel erg onhandig. Daarom hebben we gisterenavond onze taxi van vrijdagavond, Pak Sufi, gebeld met de vraag of hij ons naar Kuala Lumpur wil brengen, dat wilde hij wel.

Even na 9.00 uur staan we op ons gemak op zodat we na het ontbijt nog wat tijd over hebben voordat we om 11.00 uur bij Pak Sufi in de auto stappen. Na een dik uur rijden stappen we uit bij het Museum Negeri Taman Seni Budaya.
De tentoonstellingen hier zijn niet bijzonder interessant. Bij de ene kan je allerlei postzegels zien, de andere gaat over Negeri Sembilan, de staat in Maleisië waarvan Seremban de hoofdstad is, en dan met name over de stenen die de mensen hier tussen 200 B.C. en 1.000 AD hebben achtergelaten. Wat wel geinig is, is het dak van het ruim 50 jaar geleden gebouwde museum. Het heeft een bijzondere vorm die specifiek voor de Minangkabau bouwstijl schijnt te zijn.
Doordat een stroomuitval voor wat oponthoud zorgt, en we werkelijk het hele terrein bekijken, duurt het ongeveer drie kwartier voor we weer in de auto zitten. Het was gratis en het museum ligt vlak bij de snelweg, dus we hoefden er niet veel voor om te rijden, maar anders zouden we al snel zeggen, het was de moeite niet waard.

Museum Negeri Taman Seni Budaya
Museum Negeri Taman Seni Budaya

Na een half uur rijden zien we de eerste bebouwing van Kuala Lumpur. Vervolgens duikt de snelweg een behoorlijk lange tunnel in die min of meer in het centrum van Kuala Lumpur weer boven de grond komt. Even later staan wij bij het Mandarin Oriental Hotel, dat net naast de Petronas Twin Towers, je weet wel die twee hele hoge torens in Kuala Lumpur, ligt. We betalen onze chauffeur 180 RM en checken in.

We hebben een kamer op de 10e verdieping en dat geeft tussen alle hoge torens in het centrum van Kuala Lumpur niet echt een spannend uitzicht. Verder is de kamer zoals je mag verwachten van een hotel in deze prijsklasse. Wat echter erg vervelend is, is dat als we internet op onze kamer willen hebben we 68 RM (bijna 15 euro) per 24 uur moeten betalen. Voor dat geld gaan we liever ergens wat drinken en dan krijg je het internet er gratis bij. Wat wel weer handig is, is dat ze bij het bureautje twee stopcontacten hebben waar onze stekkers in passen. Zo hoeven we vandaag niet naar de receptie om verloopstekkers te halen.

Het park achter ons hotel
Het park achter ons hotel

Nadat we onze bagage weggebracht hebben gaan we naar buiten om te lunchen. Dat lukt heel goed bij een toko achter ons hotel met uitzicht op het park dat achter ons hotel ligt. Hier zitten we behoorlijk lang, niet alleen omdat onze lunch goed smaakt, maar ook om onze e-mail, via het gratis Wifi, te downloaden.
Vervolgens gaan we een stukje lopen. Eerst door het park(je) en vervolgens door de stad. En dat moet je eigenlijk niet doen in dit deel van Kuala Lumpur. Er is buiten hoge flats en brede wegen niet zo veel te zien. Als het dan ook nog gaat regenen lopen we een winkelcentrum in. Toch wel raar, hier zijn de meeste winkels gewoon open ondanks dat het al na 17.00 uur op Oudejaarsavond (voor de Chinezen dan) is. Hier kijken we wat rond en drinken we wat bij een Starbucks, waar je er trouwens meer dan genoeg van hebt in Kuala Lumpur.

Ook dit is Kuala Lumpur
Ook dit is Kuala Lumpur

Even na 18.30 uur gaan we op zoek naar wat te eten. We komen terecht in een Vietnamees restaurant in een buurtje met wat meer laagbouw waar ook behoorlijk wat terrasjes met plastic stoelen staan. Het eten is er erg goed verzorgd, lekker en erg netjes gepresenteerd. Wat dan weer jammer is, is dat de porties zo klein zijn. Maar ja, dan moet je gewoon een gerecht extra bestellen.
Na het eten lopen we min of meer rechtstreeks terug naar ons hotel. De rest van de avond schrijven we dit verslag, kijken we een beetje TV, bereidt Gabrielle zich voor op de dag van morgen en nemen we voor het slapen gaan nog even een douche om al het zweet van vandaag weg te spoelen.