Dag 5: De GR 5 van Gondrexange naar Abreschviller
Onderweg zien we ook deze buizerd
Onderweg zien we ook deze buizerd. Klik hier voor maximale zoom.
Als we wakker worden breken we de tent af en pakken we onze spullen in de auto. Om 7.50 uur is alles klaar en is de bakker nog niet op de camping gearriveerd. Daarom rijden we Gondrexange in op zoek naar een bakker. En dat lukt, er is een Allimation waar je naast brood ook wat andere dingen kunt kopen. Vervolgens gaan we op zoek naar een bankje om te ontbijten. Na het ontbijt parkeren we auto op iets wat op een parkeerplaats lijkt en gaan we op weg.

De grote vraag voor vandaag is, hoe warm gaan we het krijgen. We hebben mazzel, er staat een lekker windje en dat houdt het aangenaam. Ruim de helft van de route gaat vandaag over kleine Franse asfaltwegen die door het glooiende agrarische landschap lopen. Bovenop de diverse heuveltjes levert dit mooie vergezichten en panoramafoto's op.
De laatste 10 kilometer gaat voor het grootste deel door het bos over allerlei wegen / paadjes. Op dit stuk zitten een paar aardige klimmetjes in het pad waar we het echt warm van krijgen.

Het eerste deel van de route lopen we relatief snel waardoor Jacob alweer met nieuwe plannen komt. Als we zo snel gaan kunnen we morgen misschien wel doorlopen naar Schirmeck en die avond nog de trein naar Nancy nemen. Dan kunnen we woensdag een bus eerder nemen, in Brin-sur-Seille uitstappen in plaats van in Salonnes, niet 3,6 maar 20,2 kilometer lopen zodat er na deze vakantie nog maar 30,2 km in plaats van 46,8 km van dit deel van de GR 5 overblijft.

De GR 5 ergens tussen Niderhof en Abreschviller
De GR 5 ergens tussen Niderhof en Abreschviller

Het tweede deel doen we wat rustiger aan en stoppen we onder andere in Saint-Quirin om wat te drinken. Vlak voor Abreschviller stoppen we nog een keer om vanaf een bankje te genieten van het schitterende uitzicht op Abreschviller. Rond 15.30 uur lopen we Abreschviller in. Meteen bij de eerste echte kruising, een klein eindje voorbij het gratis zwembad (in een meertje), zien we het eerste hotel. Het is open, er zitten mensen op het terras. Iets verderop vinden we de I met een bord met allerlei hotels. We willen eigenlijk zo ver mogelijk doorlopen, we zijn nog behoorlijk fit en wie weet wat het morgen is. Het liefst hadden we geslapen in het chalet in Lettenbach dat in het boekje staat, maar op het vermelde telefoonnummer neemt niemand de telefoon op. Daarnaast zou je in Lettenbach, geen brood kunnen kopen en we willen morgen wel kunnen eten. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat het telefoonnummer dat in ons boekje staat niet klopt, volgens de door ons gevonden website zou dit 03 8773 0310 moeten zijn.

Tijdens onze pauze in het bos na Niderhof werd Gabrielle haar schoen aangevallen door een hagedis. Hierdoor misten we bijna de vos die iets verder ons pad overstak. Tijdens onze pauze in het bos na Niderhof werd Gabrielle haar schoen aangevallen door een hagedis. Hierdoor misten we bijna de vos die iets verder ons pad overstak.
Tijdens onze pauze in het bos na Niderhof werd Gabrielle haar schoen aangevallen door een hagedis. Hierdoor misten we bijna de vos die iets verder ons pad overstak.

Een ??-vlinder
Een ??-vlinder
We besluiten ons te richten op een hotel / auberge aan de rand van Abreschviller. Als we bij Auberge de la Forêt aankomen blijkt dit echter op maandag, en dat is dus ook vandaag, dicht te zijn. Jammer, want het heeft een koksmutsje, het teken voor goede restaurants. Dus moeten we weer terug naar het eerste hotel. We hebben onderweg nog wel een ander hotel gezien, maar dat is op maandag na 14.00 uur dicht. Al met al hebben we dus zo'n drie kilometer voor niets gelopen. Maar nu weten we wel hoe de route morgen verder gaat.

Tegen 16.30 uur zijn we in het hotel, des Cigognes, het is een heel aardig hotel. Men is nog aan het verbouwen, we zien veel gestuukte gipsplaten die nog geschilderd / behangen moeten worden. De kamer die wij hebben is prima en het eten, we kiezen voor half pension (kosten 90 euro, kale kamer kost 50 euro), is ook prima.

Op onze hotelkamer kijken we tv, Tour de France. Tijdens het eten ontmoeten we een Nederlander die bezig is met de zogenaamde 100 Cols route. Mochten we na de GR 5 ons nog eens willen uitsloven met fietsen dan is dit misschien wel een goed idee.

Dat het vandaag warm was blijkt onder andere uit de benen van Gabrielle, die zitten helemaal onder de rode bultjes, een soort uitslag. Gelukkig trekt het in de avond bij en als we naar bed gaan is het voor het grootste deel verdwenen.