Dag 8: De GR 5 van Haut Koenigsbourgh naar Aubure
Zo is wandelen zeker geen straf
Zo is wandelen zeker geen straf
We staan net als gisteren op om 7.30 uur. Eerder heeft geen zin omdat de campingwinkel pas om 8.00 uur open gaat. Vannacht zijn er een aantal buien gevallen. We zijn echt blij met het feit dat we in april eindelijk onze al vier jaar lekkende tent vervangen hebben door een nieuwe waterdichte tent.

Vandaag is onze kastelentocht. We doen vier kastelen aan tijdens onze wandeling. Om 10.10 uur vertrekken we vanaf onze eerste kasteel: Haut Koenigsbourgh. Het voorspelde weer is 's morgens buien en 's middags meer buien. We zijn nog niet weg of het begint te miezeren. Maar net niet hard genoeg om de regenjassen aan te trekken. Een half uurtje later is het weer droog.
Eerst dalen we 250 meter naar Thannenkirch. Daarna stijgen we weer 170 meter naar Château de Haut-Ribeaupierre. Tegen de tijd dat we daar bijna denken te zijn, zien we een bord van de GR 5 met Château de Saint Ulrich rechtsaf. Jacob ziet 20 meter verderop nog wel een ander bordje, maar kan niet zien wat daar op staat en is te lui om er naar toe te lopen.
Een kwartiertje later staan we ineens bij Saint Ulrich. We hebben Haut-Ribeaupierre gemist. We zien een stukje verderop nog wel een andere ruïne en we denken dat dat Haut-Ribeaupierre is, helaas, later komen we erachter dat dat Giersberg is. We hebben echter geen zin om terug te lopen, de dag is nog lang genoeg. Na een paar foto's gaan we weer verder.

Gabrielle heeft inmiddels uitgevogeld dat er twee varianten van de GR 5 zijn: één via Haut-Ribeaupierre en één eenvoudigere variant. Wij hadden dus de eenvoudige variant. We zetten onze afdaling van 385 meter voort. We komen door Ribeauvillé, de plaats van onze camping.
Daar begint toch ook de grote klim van de dag, 670 meter omhoog, naar Rocher du Koenigsstuhl. Het gaat redelijk geleidelijk en de klim is daardoor goed te doen. Vlak onder de top begint het flink te waaien. Op de top waait het zo hard dat we besluiten nog een stuk door te lopen voordat we gaan rusten.
Als we eindelijk zitten, begint het na 10 minuten te regenen. Eerst twijfelen we nog even, maar het wordt steeds kouder en dus gaan de regenpakken aan. De rest van de dag hebben we regelmatig buien.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Als we om 17.00 uur bij de motor komen, is het toevallig droog. Als we wegrijden regent het weer. Bij de winkel is het droog en op de camping begint het weer te regenen. Gabrielle doet een dutje in de tent en tussen de buien door koken en eten we. Als we de afwas klaar hebben, gaan we nog een poosje naar de TV-zaal. Daar is het lekker warm.
Het was een mooie en vermoeiende dag met tot 16.00 uur heel behoorlijk weer. We zijn moe en gaan om 22.15 uur naar bed. Het begint te onweren en te weerlichten. De rest van de nacht valt er behoorlijk wat water naar beneden.