Dag 7: De GR 5 van Aubure naar Le Bonhomme
Vandaag onze eerste wandeling in de Vogezen. We starten om 10.00 uur in Aubure om naar Le Bonhomme te lopen. Het is in het begin wel even zoeken hoe de route precies loopt. Maar uiteindelijk lopen we goed. Vandaag zien we ook voor het eerst meer wandelaars. De afgelopen wandeldagen zagen we er in totaal twee, pauzerend.
Het is een heerlijk afwisselende wandeling, stukje asfalt, veel bosweg, wat bospaadjes en aan het eind een stukje door het weiland. Verder is het bos hier totaal anders dan het bos van de afgelopen dagen met name naaldbomen en vrijwel geen loofbomen zoals de afgelopen dagen. Verder komen we vandaag over het hoogste punt van deze vakantie, Le Grand Brézouard op 1229 meter.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Om 15.00 uur zijn we bij de motor. Terug op de camping is het inmiddels behoorlijk gaan waaien en er komen donkere wolken aan. We organiseren onze spullen een beetje en gaan te voet richting het dorp. Ribeauvillé is echt een mooi dorp. Veel perfect onderhouden vakwerkhuizen. Het gaat steeds harder waaien. We gaan ergen in een hoekje zitten om wat te drinken. Na vijf minuten gaan we toch naar binnen, het waait ons te veel.

Ruim 1,5 uur later komen we weer naar buiten. Het is inmiddels weer bijna droog. Ondertussen hebben we uitgebreid de planning voor de komende dagen doorgenomen. Wanneer lopen we wat, wat wordt onze volgende camping en welke weg kiezen we naar huis. We lopen nog wat door het dorp en kunnen geen leuke kaarten vinden. Tegen 19.00 uur zijn we weer op de camping. Het is een droge maar frisse avond.