Dag 5: De GR 5 van Lorry-lès-Metz naar Gorze
We komen aardig in de stemming. We staan vandaag een kwartier eerder op dan gisteren en beginnen om 10.10 uur al aan de wandeling. Vandaag lopen we van Lorry-lès-Metz naar Gorze. Dit is onze laatste 'gat', ontstaan door het weekje wandelen met Ben en Carla vorig jaar.

De wandeling vandaag gaat voor minder dan de helft door het bos en is daarna de meest afwisselende tot nu toe. Op zich is het een mooi pad door een paar aardige dorpjes. Het verhaal van vandaag is het weer. Men voorspelt veel regen en onweer. Van onweer hebben we de hele dag geen last. De regen begint zodra we 's morgens op de motor stappen. Als we beginnen met de wandeling is het gelukkig weer droog. Tegen 13.00 uur begint het weer te regenen.

Onder weg in een dorpje
Onder weg in een dorpje

Vlak voor Scy-Chazelles zien we twee mannen wat aan een struik zagen. Zij blijken van de Club Vosges uit Metz te zijn. Ze zijn bezig met het onderhoud aan de bewegwijzering van de route. Eentje loopt een eindje mee omdat hij de auto moet halen.
De afdeling Metz is verantwoordelijk voor 320 kilometer van de GR 5. Op een dag controleren ze ongeveer 15 kilometer van de route. Tegenwoordig gebruiken ze geen verf meer maar plastic bordjes. Dit omdat men dit netter vindt.

Als we om 14.00 uur door Ars-sur-Moselle komen, gaan we een bakkie doen. Ondanks dat we al vier keer door een plaatsje kwamen waar we iets zouden kunnen drinken, komen we nu daadwerkelijk langs iets wat open is. Een bijkomend voordeel is dat we meteen op wat paarden kunnen wedden.
Na een flink stokbrood beginnen we aan onze laatste negen kilometer. Jacob is optimistisch en begint op zijn t-shirt. Binnen een kwartier heeft hij echter zijn regenbroek en -jas al weer aan. Het is echter wel meer dan 26 graden waardoor we zodra we een klimmetje moeten doen aan alle kanten beginnen te zweten. Tja, wat we ook doen, nat worden zullen we !
Gelukkig is het rond 16.00 uur weer droog zodat we het laatste uur wat kunnen opdrogen. Op het moment dat we Gorze binnenlopen, begint het weer te regenen.

Donkere luchten boven Gorze
Donkere luchten boven Gorze

Om even bij te kunnen komen voordat we aan de reis naar de camping beginnen, drinken we eerst nog wat in de lokale kroeg. Daarna kleden we ons om, wat inhoudt dat Jacob zijn t-shirt uit en zijn fleece aandoet. Dit omdat zijn t-shirt helemaal nat is van de regen en het zweet.
Via Lorry les Metz rijden we naar Briey waar we tegen 19.00 uur aankomen. Op dat moment is het droog. Om 21.15 uur begint het weer te regenen. Gelukkig hebben we dan het eten op.We liggen vandaag vroeg in de tent.