Dag 1: Op de motor naar de camping in Briey
Het water opvangsysteem in onze gangkast
Het water opvangsysteem in onze gangkast
We hebben al bijna een week vrij en gaan nu eindelijk op vakantie. De afgelopen week zijn we druk geweest met het schilderen van ons huis en de lekkages veroorzaakt door onze bovenburen. Vooral dit laatste maakte dat we een paar dagen geleden nog niet zeker wisten of we wel weg zouden gaan. Als er iedere dag 30 liter water door je plafond naar beneden komt, gaan wij toch niet met een gerust hart op vakantie.
Maar gisteren is de loodgieter langs geweest en is het lekken gestopt. Na onze vakantie moeten we wellicht een deel van onze gezamenlijke riolering vervangen maar tot die tijd zal het wel goed gaan. Verder zijn Marius en Dawn en de kinderen de eerste week nog in ons huis en zal Ben na die tijd een oogje in het zeil houden. Als laatste maatregel hebben we het plafond in onze gangkast afgeplakt met een stuk plastic zodat het eventuele water zo een vuilnisbak in loopt.

Voordat we weg kunnen moeten we eerst de laatste boodschappen nog doen en de laatste spullen inpakken. Maar om even voor 12.00 uur rijden we eindelijk weg. In verband met wegwerkzaamheden bij Antwerpen rijden we via Maastricht. Dit schiet echter ook niet op want in Nederland is het erg druk en hebben we een enkele keer file en na Luik hebben we ook twee maal een enorm eind maar één rijbaan in verband met wegwerkzaamheden. Bij de eerste pomp in Luxemburg komen we tot de conclusie dat via Maastricht 30 - 50 kilometer om is ten opzicht van via Antwerpen rijden.

Tegen 18.00 uur rijden we bij Thionville de snelweg af. Gabrielle heeft op internet een in het wandelboekje genoemde camping in Moyeuvre gevonden. Het kost wat moeite om deze te vinden. Als we hem uiteindelijk gevonden hebben blijkt deze camping gesloten / opgeheven te zijn. Gelukkig had ze ook nog een camping in Briey. Dus gaan we nu daar maar naar toe.
Het is een kleine camping met een grote speeltuin. Hier boeken we vier nachten, 50 euro. Wat ons betreft is het een prima camping.

Dit wordt onze eerste nacht in onze nieuwe tent. Gabrielle wil proberen of het lukt om de tent in haar eentje op te zetten. Uiteraard vindt Jacob dat geen probleem. En ondanks of juist dankzij zijn commentaar lukt het Gabrielle om de tent overeind te krijgen.
Daarna gaat Jacob nog even naar het dorp op zoek naar wat drinken. De winkels zijn helaas al dicht, maar een automaat met wat blikjes doet wonderen.
Verder eten we wat, het was eigenlijk net iets te weinig, en gaan we vroeg naar bed. Heerlijk zo'n avond zonder krijssende kinderen in huis.