Dag 8: De GR 5 van La Bédugue naar Chaux-Neuves
Vandaag is het onze welverdiende rustdag dus mogen we uitslapen en wel tot 8.15 uur. Na het ontbijt, inpakken en afrekenen (73,20 euro voor vier nachten) vertrekken we om 10.30 uur richting Morbier. We nemen niet de kortste weg, maar de toeristische via de D9, D46, D43 en de N5. Vooral de route langs de D46 is erg aardig met diverse mooie uitzichten op Lac de Remoray-Boujeons en een paar leuke dorpjes.
We zijn vertrokken met onze zenders in een tas en kunnen niet praten. Achteraf vinden we dit wel weer jammer omdat we beiden eigenlijk wel wilde stoppen voor enkele foto's en dat nu niet gedaan hebben.

Een uurtje later zijn we op onze camping in Morbier. Daar zetten we de tent op en drinken we een bakkie koffie met een pain au chocola van gisteren. We doen dit op ons gemak in de schaduw van een soort recreatiezaal waar we twee stoelen uit hebben gehaald.
Intussen test Jacob de temperatuur van de douche. Hij is wat koud, maar hij heeft ook de thermostaat ontdekt en deze wat hoger gedraaid. We zullen vanavond wel zien of het geholpen heeft.

Een stukje van de GR 5
Na dit alles vertrekken we voor een korte wandeling, tja wat moet je anders. We rijden via de D18 en de D46 naar Chaux-Neuve. Daar laten we een motor achter en stappen samen op de andere motor. Hier komen we er ook achter dat we het verkeerde wandelboekje hebben meegenomen. Hier heb je niets aan het boekje met de route in Luxemburg. Maar we hebben wel onze wegenkaart bij ons en omdat de route daar ook op staat zal het ons wel lukken om het beginpunt van vandaag te vinden. Verder was de route de afgelopen dagen zo goed gemarkeerd dat we het ook wel zonder boekje durven.
Even buiten Châtelblanc nemen we een bergweggetje omhoog. Aan het eind van dit weggetje parkeren we de motor om vervolgens eerst wat te eten. Dan blijkt ook dat we nog meer vergeten zijn, we hebben wel een stokbrood maar geen beleg. Dus deze keer komen we echt op brood en water te zitten.

Om 14.30 uur gaan we op pad. Het eerste deel is teruglopen over de weg die we zojuist gereden hebben. De weg gaat naar beneden, maar het is goed te doen. Op een gegeven moment mogen we rechtsaf een bos in. Gabrielle merkt op een gegeven moment op dat het de eerste dag is dat het eigenlijk iets te warm is. Volgens de krant zou het vandaag 35° C worden.
Na een uurtje houden we pauze, waarom haasten op onze rustdag. We zitten heerlijk in een berkenbos. Eigelijk best bijzonder want we zien in de omgeving vooral dennebomen.
Tegen 16.30 uur zitten we weer op het terras waar we gisterochtend koffie dronken.

Als we het drinken op hebben rijden we een deel van de route van vanochtend nog een keer om nu wel foto's te maken. Hierbij rijden we ook nog een paar kilometer om omdat we een verkeerde afslag nemen.
Als we om 17.30 uur de foto's maken hebben we eigenlijk al best een beetje honger. Om te voorkomen dat we vanavond als het kouder is terug moeten op onze dunne broekjes, besluiten we om toch eerst terug naar de camping gaan en daarna op zoek te gaan naar eten.
Omdat het zondag is zijn de winkels 's middags dicht en kunnen we dus geen boodschappen doen om te koken. We hadden dit vanochtend wel kunnen doen, maar we hebben een eenvoudiger oplossing, we gaan uiteten. Op de terugweg hebben we gezien dat er in Morbier niet echt een gezellig restaurant is. Dus rijden we maar naar Morez. Daar vinden we ook niets. We besluiten om verder te rijden naar Les Rousses. Daar is het dus te doen. Meerdere restaurants naar keuze.
Bij het restaurant dat wij uitkiezen bestellen we wat te drinken. Dan blijkt dat het op zondagavond gesloten is en dat we er niet kunnen eten. Hebben wij weer. We drinken het drinken op en lopen weer verder. Uiteindelijk komen we bij een pizzeria terecht waar we prima eten.

De foto van het meertje was niet zo bijzonder, daarom dit tafreeltje met links het meer
De foto van het meertje was niet zo bijzonder, daarom dit tafreeltje met links het meer

's Avonds terug op de camping blijkt dat Jacob's gedraai aan de thermostaat niet heeft mogen helpen. Als Gabrielle gaat douchen is het water nog steeds koud. Als troost drinken we maar een biertje bij de naast / op de camping gelegen kroeg / café.