Dag 3: De GR 5 van Remich naar Aspelt (Luxemburg)
Trappetje op
Trappetje op
Nadat hij is opgestaan haalt Jacob eerst uitgebreid broodjes, twee croissants en twaalf harde bolletjes. Een deel eten we op, een deel smeren we en een deel snijden we alleen door.
Even na 9.00 uur verlaten we de camping. We gaan eerst kijken of we de winkel waar de campingbaas het over had kunnen vinden. Op zich wel raar, we kamperen in Duitsland maar doen verder alles in Luxemburg. Ja en deze Duitser heeft ons goed de weg gewezen in Luxemburg. We kopen wat drinken, ham voor op onze bolletjes en een appel. De rest komt vanavond.

We rijden via de N2 en de N13 naar Aspelt waar we de motor parkeren bij het sportcentrum. Daar begint vandaag onze wandeling. Het stuk tot halverwege Mondorf-les-Bains en Elvange is heel aardig. De asfaltwegen worden redelijk afgewisseld met onverharde veld- en boswegen.
Daarna lopen we vrijwel de hele dag over asfalt. Eerst komen we langs een snelweg die niet op onze kaarten en ook niet in ons boekje staat. Dat is de tweede keer al vandaag. Net buiten Aspelt kwamen we deze nieuwe snelweg ook al tegen.
In Mondorf-les-Bains, waar we volgens de plannen die we in Nederland hadden, zouden kamperen, drinken we een bakkie koffie. Een half uurtje later stoppen we weer om een broodje te eten.
Als we halverwege zijn komen we weer tussen de wijngaarden te lopen. Vandaag komen we ook enkele borden tegen waaruit blijkt dat deze wegen "chemin rural" afgesloten zijn voor het normale verkeer.
Ook vandaag treffen we weer op twee plaatsen trappen, beide keren omhoog. De eerste keer bijna 600 treden en de tweede keer iets minder dan de helft.

Om iets over 17.00 uur zijn we weer in Remich. Jacob denkt dat het rond 18.00 uur is en kan zich prima vinden in het voorstel van Gabrielle om eerst boodschappen te doen en daarna naar de camping te lopen. De winkel sluit namelijk om 19.00 uur.
De winkel ligt ongeveer een halve kilometer bergopwaarts van de route. Na ruim 23 kilometer hebben we beiden inmiddels redelijk last van onze voeten en is zo'n extraatje nog een heel eind. Zoals zo vaak loopt Jacob ook nu weer een stukje voor Gabrielle waardoor hij haar tweede voorstel niet hoort. Zij zou dan op de rugzakken passen waarbij Jacob alleen boodschappen zou doen. Voor de winkel voeren we dit plan alsnog uit. Hierbij ziet Gabrielle iemand met zijn auto vol tegen een vrij stevige paal rijden.
Onderweg terug naar de camping kopen we een ijsje dat we op ons gemak opeten.

Uitzicht over de wijngaarden van Luxemburg
Uitzicht over de wijngaarden van Luxemburg

Op de camping doen we rustig aan, we hoeven vandaag niets meer. Dus eerst op ons gemak douchen en onze voeten verzorgen. Jacob heeft drie kleine blaren. Twee boven op zijn tenen en één aan de rand van zijn hak.Deze laatste voelde hij gisteren al. Omdat hij toen de eelt waar de blaar onder zat heeft weggevijlt is de blaar vandaag goed zichtbaar. Met wat knip-, prik en drukwerk hopen we dat alles na de rustdag van morgen weer werkt.

De 'Chemin Rural' waar we de afgelopen dag veel over gelopen hebben
De "Chemin Rural" waar we de afgelopen dag veel over gelopen hebben

Na dit alles gaan we koken en eten. Jacob moet hier even aan wennen omdat hij dacht dat we eerst de motor die nog in Aspelt staat zouden gaan ophalen, niet dus. Om iets over 21.00 uur gaan we dan toch de motor halen. Deze keer rijden we via de N16, vanochtend zijn we via de N13 gereden. Het lijkt erop dat we vanavond zonder meer de kortere weg hebben.
Na een klein uurtje zijn we weer terug in Remich waar we eerst tanken zodat we morgen meteen weg kunnen. Voordat we echter naar de camping gaan, drinken we ergens nog een bakkie koffie. Het is 23.00 uur geweest als we in de tent kruipen.