Dag 2: De GR 5 van Manternach naar Greiveldang (Luxemburg)
Tegen 7.30 uur staan we op. Jacob gaat broodjes halen bij de bakker die op de camping komt en deze heeft zowaar heerlijke harde bruine bolletjes. Rond 9.15 uur verlaten we de camping op weg naar Manternach. Om 10.00 uur hebben we de helmen in de rugzak zitten en vertrekken we voor onze eerste echte wandeldag van deze vakantie.

Uitzicht op de Moessel
Uitzicht op de Moessel

Trappetje op
Trappetje op
Het pad is vandaag niet zo bijzonder. We hebben twee maal een stukje bos. De rest van de dag lopen we hoofdzakelijk over smalle asfaltweggetjes tussen wijngaarden.
Hierbij is nog wel wat te zien zoals een spuithelikopter in actie en diverse wijnboeren die de druivenstokken aan het snoeien zijn. Ze doen dit als het even kan met een trekkertje met een verticale maaier. Als het te steil is voor de trekker hebben ze een speciaal rupstrekkertje waar ze zelf achter lopen.

De laatste twee uur hebben we ook nog wat trappen te nemen. We hebben ze niet geteld, maar het waren bij elkaar zeker meer dan 400 treden. Dit is ook het beeld van de hele dag, op en neer tussen de Moessel en de bovenkant van de wijngaarden. Onderweg komen we langs enkele cafe's/restaurants, maar alleen de laatste bij de motor van Gabrielle is op maandag open. Om 16.45 uur hebben we eindelijk ons drankje.
Op weg naar zijn motor neemt Jacob de toeristische route, ruim 15 kilometer om. Terug in Remich gaan we op zoek naar een supermarkt. We rijden wat rondjes door het stadje, maar vinden niets. Uiteindelijk zijn we om iets voor 19.00 uur zonder boodschappen terug op de camping. We kopen daar een paar blikjes cola en douchen ons.

Jacob kijkt ook nog even naar de motor van Gabrielle. Het apparaatje dat zorgt dat de knipperlichten knipperen is stuk. Door de draadjes los te maken en door te verbinden gaan we lampen nu in ieder geval branden.
Navraag bij onze campingbaas leert dat er wel een supermarkt in Remich moet zijn, die moeten morgen dan maar gaan zoeken. Als zijn beschrijving klopt zijn we er zelfs langsgereden. Vandaag gaan we echter uiteten. Tegen 20.10 uur verlaten we te voet de camping. We eten bij ?? en dat smaakt perfect.
Terug op de camping blijkt er ineens een vuurwerk te zijn. Dit wordt op de rand van de camping, langs de Moessel afgestoken. Zomaar een extraatje. Als we er heen lopen kunnen we wel heel dichtbij de plek waar men het afsteekt komen. Je kunt de klappen van het opstijgen bijna voelen.