Dag 1: De GR 5 van Greiveldange naar Remich (Luxemburg)
Een mooi doorkijkje in Remich
Een mooi doorkijkje in Remich
We beginnen deze vakantie in Valkenburg. Eigenlijk zouden we gisteren op vakantie gaan, maar omdat we toch wel graag de tijdrit van de Tour de France wilden zien zijn we gisteren niet verder gekomen dan de ouders van Gabrielle. Vandaag zullen we de laatste dag van de Tour missen, maar omdat Ullrich gisteren viel zal Armstrong vandaag wel winnen.

Rond 11.50 uur vertrekken we richting Luxemburg. Onze eerste stop is de laatste benzinepomp voor de Belgische grens waar we tanken en van zender/ontvanger wisselen. Degene die Gabrielle had deed het niet goed en op de motor van Jacob zit een kabeltje zodat we hem onderweg kunnen opladen.
Bij de eerste pomp in Luxemburg stoppen we weer om even te overleggen wat we doen. Waar gaan we exact heen, Remich of Mondorf-les-Bains, en waar gaan we slapen op een camping of in een hotel? Onze zend-/ontvangstinstallatie is niet van die kwaliteit dat overleggen over dit soort dingen onderweg op de snelweg lukt. Zodra we harder dan 100 km/uur rijden is de ander moeilijk te verstaan.
We besluiten richting Remich te rijden en Jacob mag / moet voorop. Hij neemt de snelweg richting Trier en mist prompt de afslag met het bord Remich. Gabrielle ziet het wel, maar het lukt haar niet om hem dit duidelijk te maken. Jacob begrijpt wel dat er iets aan de hand is, maar wanneer hij eindelijk stopt is het te laat en rijden we verder richting Trier.
Uiteindelijk gaan we bij de Duitse grens van de snelweg en komen we in Grevenmacher. Daar zien we een bordje met camping en dat lijkt ons wel wat. We zitten hier tenslotte ook op de wandelroute. We volgen het bord dat ons over de weg langs de Moessel leidt, maar zien geen camping. We rijden door en uiteindelijk komen we in Remich uit en zelfs daar zien we geen camping. We zien er echter wel één aan de overkant van de Moessel en dus gaan we maar aan de overkant, in Duitsland kamperen. Het is 15.30 uur als we op de camping (Campingplatz Mosella am Rothaus) aankomen.
Het is een redelijke camping. We hebben een ruime plek en een goede douche. Bij het toilettenblok stinkt het wel een beetje, maar het is ons niet duidelijk geworden of die stank nu komt uit het toilettenblok of vanuit de vlakbij gelegen stortplaats voor toiletten uit caravans. 's Morgens komt er een bakker langs zodat we ons ook over het brood geen zorgen hoeven te maken. Verder vinden we een prijs van 20 euro voor twee nachten niet duur.

We eten een paar boterhammen en zetten de tent op. Vervolgens besluiten we een stukje te gaan lopen, van Greiveldange naar Remich, een stukje van 6,6 kilometer. Op de motor van Gabrielle vertrekken we richting Greiveldange. In Greiveldange moeten we nog wel even zoeken naar het begin van de route maar het lukt en tegen 16.45 uur lopen we onze eerste meters op de GR 5 voor deze vakantie.
Al na een paar honderd meter komen we een bramenstruik tegen met heerlijke bramen. Vervolgens moeten we een stukje klimmen en als we dat gedaan hebben nemen we onze eerste pauze. Even de pijpen van de broeken ritsen, wat drinken en van het uitzicht over de Moessel en de wijngaarden genieten.
Vervolgens gaan we weer verder. Het stuk tot Stadtbredimus gaat met name over kleine asfaltwegen. Het opmerkelijkst is een spuithelikopter die we zien staan. Het tweede stuk van Stadtbredimus naar Remich gaat door een aardig bos. Het loopt lekker en zo nu en dan spat het wat en soms wat meer. Het regent echter nooit zoveel dat we de regenjassen aantrekken.
Terug op de camping gaan we koken en eten we. Rond 20.00 uur zitten we aan de chicken tonight met kip van de moeder van Gabrielle omdat Jacob onze eigen kip thuis in de koelkast heeft laten liggen. Het blijft droog, al vallen er soms wel enkele regendruppels.
Na het eten lopen we een rondje over de camping en door de stad waarna we op een terrasje wat drinken en dit verslag schrijven. Dat gaat namelijk veel eenvoudiger aan een tafeltje.