Dag 18: De GR 5 van Grand Mont naar Sur la Roche
Het interieur van het kappeltje van Les Cernoniers
Het interieur van het kappeltje van Les Cernoniers
Om 8.00 uur worden we wakker. We hebben redelijk geslapen ondanks het gesnurk van een van de twee ander Hollanders/Belgen. Na het ontbijt en onze Hollanders/Belgen aan een paar pleisters te hebben geholpen gaan we op pad naar Sur la Roche, 4.45 uur verder op. De omgeving is mooi, maar het pad minder. Zo'n 60% van de dag lopen we over asfalt en dat is jammer.
Wel hebben we twee geweldige uitzichtpunten waar we uitgebreid staan te puzzelen welke dorpjes we zien. Omdat we toch tijd zat hebben en het lopen goed op schiet nemen we beide keren uitgebreid de tijd.

Rond 15.30 uur zijn we bij de motor van Gabrielle. We drinken eerst een colaatje in de auberge waarna we vertrekken richting de motor van Jacob. Zo'n 45 minuten later zijn we daar. We eten dan eerst nog een stukje stokbrood waarbij we wat overblijft voeren aan de hond. Ook trekken we onze motorbroeken aan. Er komen nogal wat wolken aan, de hitte wordt minder en we moeten nog anderhalf uur rijden voordat we op de camping zijn.

Het is bijna 19.00 uur voordat we op de camping zijn. Het is dus te laat om nog boodschappen te doen, de winkel gaat om 19.00 uur dicht. Verder lijkt het erop dat het gaat regenen en gaan we sowieso de laatste avond liever uit eten. Dus gaan we eerst douchen waarna we lopend het dorp in gaan.

We gaan op een terrasje zitten. Plek zat, het lijkt erop alsof de meeste mensen het weer zo dreigend vinden dat ze niet meer buiten durven te zitten. Wat je op het terras kunt eten valt nog niet mee. In de gemiddelde Scheveningse strandtent kun je beter eten. Maar ja, anders hadden we binnen in het restaurant moeten gaan zitten en daar hadden we ook geen zin in. Dus eten we vanavond vooraf een salade en daarna een bord patat met worst.
Ondertussen begint het te regenen. Gelukkig is de luifel waterdicht, dus niets aan de hand. Wanneer zou het weer ophouden met regenen en komen we morgen überhaupt een beetje droog in Valkenburg?. De voorspellingen in de krant zijn niet best.

Uitzicht bij de zendmast bij Haut des Roussottes
Uitzicht bij de zendmast bij Haut des Roussottes