Dag 2: Met de motor van Trier naar Belfort
Om 8.30 uur gaat de wekker. Om 11.00 uur verlaten we het hotel. Voor het eerst in ons leven kunnen we nu met elkaar praten terwijl we op twee verschillende motoren zitten. Het lijkt allemaal ook nog te werken. Maar na vijf minuten zijn we er wel achter dat we voor een optimaal gebruik van de apparatuur nog wel even moeten oefenen. Na een half uur moeten we echter stoppen. Gabrielle heeft een enorme brom in haar apparaat. We bergen de hele handel op en rijden weer verder.
Na een paar stops en een beetje regen zijn we om 15.30 uur in Belfort. Omdat we verder nog niets hebben afgesproken rijden we eerst naar het station waar we wat overleggen. Eerst maar eens wat eten, dit doen we in een soort snackbar tegen over het station, een broodje vlees en een patatje is ruim voldoende. Vervolgens zoeken we eerst uit welke trein we morgen willen hebben. Verder blijkt het niet mogelijk om onze bagage op het station achter te laten, er zijn geen kluisjes en ook geen depot.

Gezien het feit dat Jacob snipverkouden is besluiten we om de tweede nacht van onze huwelijksreis ook in een hotel te slapen. Het is niet echt lekker weer om te kamperen en ach naar zo'n huwelijksfeest kan een extra nachtje in een hotel er nog wel af.
We kiezen voor hotel Modern recht tegenover het station, lekker makkelijk. Voor 30 euro per persoon hebben we nu wel een tweepersoonsbed. De kamer is echter wel wat klein, ongeveer zo groot als de badkamer in de bruidssuite van twee dagen geleden. Er is echter ook een garage en daar kunnen we mooi de motoren in parkeren.

Op de hotelkamer laten we eerst de batterijen van de zenders helemaal leeglopen om ze vervolgens op te kunnen laden. Als de zenders aan het stopcontact liggen gaan we stad in. Belfort heeft een enorm fort (Lion). Na een fotootje en een wandeling door het centrum, wel aardig, maar lang geen Trier, komen we om 18.45 uur bij een pannenkoekenrestaurant. De deur is wel open, maar het restaurant gaat pas om 19.15 uur open. Oké, dan gaan we eerst wel ergens anders een wijntje drinken en dit verhaal schrijven.

Het fort van Belfort met in het midden de Leeuw
Het fort van Belfort met in het midden de Leeuw

Om 20.00 uur zijn we terug. De bediening is zo snel dat het twee uur duurt om per persoon een pannenkoek, een toetje en een bakkie koffie te krijgen. Om 22.00 uur zijn we terug in het hotel. We zijn behoorlijk moe en kruipen daarom maar meteen in bed.