Dag 22: Nog even naar Zoo Ave en terug naar Mexico Stad
Ook deze laatste ochtend worden we vroeg wakker, dat is wel handig want we moeten rond 13.00 uur onze huurauto inleveren en voor die tijd willen we nog naar Zoo Ave. Dus zodra we wakker zijn staan we op, pakken we onze spullen, ontbijten we, checken we uit en om 8.00 uur zitten we in de auto.

Gelukkig is de wegbewijzering wat onduidelijk, of eigenlijk is de bewijzering wel duidelijk, maar het bord is niet goed te lezen waardoor we een stukje verkeerd rijden. Hierdoor zijn we maar 20 minuten te vroeg bij de dierentuin. We besluiten iets door te rijden om te stoppen bij zo'n geinig Costa Ricaans restaurantje waar we een bakkie koffie drinken. Om iets over 9.00 uur zijn we terug bij Zoo Ave en nu mogen we er wel in.

In een dierentuin is vogels fotograferen een stuk eenvoudiger dan in het wild
In een dierentuin is vogels fotograferen een stuk eenvoudiger dan in het wild

Er loopt / zit een mannetje / bewaker op de parkeerplaats en dat vinden wij wel zo prettig, we zijn niet van plan om al onze bagage mee te nemen de diertuin in. De kaartjes kosten ¢ 8.000 per stuk en daarvoor krijg je best een geinige dierentuin. Wij lopen in dit mooi aangelegde park ongeveer anderhalf uur rond en zien vooral veel mooie vogels, veel schildpadden, wat leguanen, een paar grote katten en een stuk of vijf verschillende soorten apen. Naast deze dieren zien we ook veel borden die ons er op wijzen vooral geen vogeltjes etc. te kopen. Als we uitgekeken zijn lopen we nog even terug naar de quetzal om nog eens goed te kijken hoe dit beest er precies uit ziet, het is tenslotte de nationale vogel van Costa Rica.

Deze eekhoorn weet waar hij/zij makkelijk eten kan vinden
Deze eekhoorn weet waar hij/zij makkelijk eten kan vinden

Nu wordt het tijd om onze auto in te leveren bij de Dollar autoverhuur bij het vliegveld. Het vinden van de autoverhuur is even lastig omdat we een afslag te vroeg de snelweg afgaan. Voor de rest gaat het inleveren zonder problemen. We hadden al wat krasjes op de bumper en wij hebben er een flinke kras bij gereden maar omdat de krasjes al op het huurcontract stonden is dit geen probleem. Ook het feit dat er in de auto ingebroken is geeft geen extra vragen, de politie geeft dit kennelijk niet standaard door aan de verhuurmaatschappij.

Een quetzal, de nationale vogel van Costa Rica
Een quetzal, de nationale vogel van Costa Rica

Als alles is afgehandeld worden we met een busje naar het vliegveld gebracht. We checken de rugzak die we als handbagage willen meenemen nog even goed op zakmessen en zo waarna we de airport tax, $ 26 betalen. Hier leggen we onze laatste colones neer en de rest betalen we met onze creditcard. Om nog wat geld te hebben om koffie en eten te kunnen kopen trekken we voor het eerst deze vakanties wat dollars uit een geldautomaat.

Hierna gaan we bij Mexicana in de rij voor de incheckbalie staan. Dat inchecken gaat langzaam, heel langzaam. Zo langzaam zelfs dat een aantal mensen die voor ons in de rij staan en zeker een half uur in de rij hebben gestaan hun vlucht naar Cancun missen. Uiteindelijk staan we zelf bijna twee uur in de rij voor we eindelijk ingecheckt zijn. Tijdens het inchecken blijkt ineens dat we nog maar één stuk bagage per persoon mogen inchecken en wij hebben naast onze twee rugzakken een extra sporttas bij ons. Nu nemen we deze, niet zo grote, sporttas maar mee als handbagage.

Hierna mogen we nog een paar minuten in de rij bij de paspoortcontrole en de veiligheidscontrole. Ondanks dat we onze schoenen moeten uittrekken is de veiligheidscontrole niet streng, we mogen een bidon met water, een fles sinasappelsap en nog een fles water meenemen. Wij snappen er niets meer van. Voor de rest verloopt alles min of meer volgens verwachting en tegen 20.45 uur zijn we weer thuis. Het waren drie bewogen weken.