Dag 12: Van Corcovado National Park naar Drake Bay
Daar gaan we weer
Ook vandaag staan we op als het licht wordt en vandaag is dat iets eerder dan gisteren. We ontbijten vandaag bij de tent waardoor we een bakkie thee kunnen maken, dat is erg lekker. Wat iets minder lekker is, is dat onze kleren behoorlijk stinken en hier niets droog wordt. Maar dat geeft niet want we gaan vandaag weg en verwachten vannacht in een hotel of een lodge te slapen. We hopen dat onze spullen daar wel droog worden en misschien kunnen we onze kleren er zelfs wassen.

Tegen 7.45 uur gaan we op weg. We nemen twee lifters mee, de twee jongens die we eergisteren als eerste tegenkwamen. Onderweg stoppen we een paar keer om wat foto's te maken van de tig keer dat we door de rivier moeten. Verder halen we het Nederlandse stel in dat lopend op weg is naar La Palma en pikken we onderweg nog een lokale filter op.

In La Palma stappen twee van de drie lifters uit waarna we verder rijden richting Rincón, dat we deze keer, helaas, wel zien. We hadden voor Rincón een weg naar links richting Drake Bay moeten hebben, maar we missen de afslag. Als we terugrijden zien we de weg naar Drake Bay wel liggen. De weg naar Drake Bay is iets van 30 kilometer lang en we doen er ongeveer anderhalf uur over. Dat zegt genoeg over deze onverharde weg met redelijk wat kuilen en vooral ook enkele er erg gammel uitziende bruggetjes. Zo gammel zelfs dat we net als veel andere auto's maar besluiten om niet over de bruggetjes maar door de rivier te rijden. Daar zijn we inmiddels erg handig in.

De weg naar Drake Bay, de meeste mensen rijden liever door de rivier dan over de brug
De weg naar Drake Bay, de meeste mensen rijden liever door de rivier dan over de brug

Als we tegen 10.45 uur Drake Bay inrijden is onze eerste indruk dat het tegenvalt. We hadden veel erg mooie brochures gezien, maar zien niets dat hier ook maar een beetje lijkt op wat we in die brochures hebben gezien. Nadat we onze laatste lifter hebben uitgeladen gaan we eerst wat eten en een bakkie doen in een restaurantje dat we gezien hebben. Terwijl we daar heerlijk zitten begint het prompt (erg hard) te regenen. Gelukkig wordt het ook snel weer droog.

Na een prima lunch gaan we op zoek naar een kamer met uitzicht. We hebben een bord gezien naar een lodge, Rancho Corcovado, die iets van de weg af ligt. Als we het terrein oprijden is het meteen perfect, hier willen we wel zitten. Het meisje, of de jongen, die het inchecken moet regelen is er niet, maar we kunnen wel een kamer (cabaña) zien en die vinden we prima waarna we de sleutel krijgen. Deze kamer kost $ 30 per persoon of als je volpension doet $ 75 per persoon. Wij gaan zeker niet voor $ 45 per persoon eten / drinken dus doe ons maar alleen de kamer.

Na twee nachten regenwoud is dit erg lekker
Na twee nachten regenwoud is dit erg lekker

De rest van de ochtend / middag doen we niet zo veel. We geven onze was af, wassen zelf wat wandelsokken uit, doen wat boodschappen, zwemmen wat in zee, jagen met ons fototoestel op leguanen, schieten en kijken nog wat foto's en kijken in onze reisgids om te zien waar we de komende anderhalve week nog naar toe willen.

Rond onze cabaña lopen behoorlijk veel leguanen
Rond onze cabaña lopen behoorlijk veel leguanen

Rond 16.45 uur maken we nog even een kleine wandeling langs het strand. Op de terugweg lopen we door het dorp en ontdekken dat het dorpje Drake Bay echt niets voorstelt. Het is echt niet meer dan een aantal hotels / lodges voor toeristen, twee hele kleine supermarktjes en een enkel restaurantje. Hierna gaan we eten in het restaurantje waar we rond 11.00 uur prima geluncht hebben. Het eten valt vergeleken met de lunch nogal tegen, maar het is niet duur, ¢ 6.200.

Het strand van Drake Bay
Het strand van Drake Bay

Terug bij onze cabaña drinken we nog een biertje en kijken we buiten nog een filmpje op onze laptop. Van muggen of zo hebben we geen last, maar de zee maakt zoveel herrie dat we blij zijn dat de film ondertiteling heeft. Tegen 21.00 uur gaan we naar bed, het is al weer drie dagen geleden dat we zo laat naar bed gingen.